Bret Michaels adoptoi Bret Michaelsin – toinen heistä on nelijalkainen hengenpelastaja

Hyvät teot poikivat hyviä tekoja.

21.10.2023

Moni tiedotusväline sylkee jatkuvalla syötöllä huonoja ja ahdistavia uutisia, joiden tulvassa on helppo kyynistyä ajattelemaan maailman olevan paha ja ankea paikka.

Välillä lietteen seasta onneksi pulpahtaa myös onnellisempia tarinoita, kuten tämä yhdysvaltalaisessa Nebraska Humane Society -eläinsuojassa tapahtunut pieni ihme.

Yhdistys sai hoidettavakseen kolme kuukauden ikäistä kulkukissan pentua. Pennut olivat likaisia, kylmissään ja loisten riivaamia. Perusteellisen pesun jälkeen kaksi pennuista voivat hyvin, mutta kolmas vaikutti nuupahtaneelta. Se oli heikko, vetelä ja horjui. Pieni poloinen kärsi kirppujen aiheuttamasta anemiasta.

Aikuiset eläimet eivät ole niin alttiita sairastumaan, sillä kirput vaikuttavat ainoastaan pieneen prosenttiin niiden verisolujen määrästä, mutta pienet pennut menevät helposti huonoon kuntoon. Pentu parka tarvitsi lisää verta, ja pian.

Kissoilla on ihmisten tapaan veriryhmät, eikä minkä tahansa kissan veri käy toiselle kissalle. Niiltä myös puuttuu ihmisillä tavattava universaali veriryhmä (meillä O-), joka sopisi kaikille lajin edustajille.

Pentu oli niin heikossa kunnossa, ettei se olisi selvinnyt ilman verensiirtoa sillä aikaa, kun sopivaa luovuttajaa olisi etsitty testaamalla. Onneksi on olemassa toinenkin ratkaisu: myös koiran veri sopii kissalle. Lajienvälinen verensiirto ei ole pysyvä ratkaisu, mutta sillä voitettiin pennulle sen kipeästi tarvitsemaa aikaa.

Myös yhdistyksellä hoidossa oleva husky nimeltä Bret Michaels oli juuri käynyt verikokeissa, ja sen tiedettiin olevan sopiva kandidaatti hengenpelastustehtävään. Bret Michaelsin verta siirrettiin pennulle, ja pian pikkukissa alkoikin osoittaa merkkejä paremmasta.

Onnellista tapahtumaa juhlistaakseen yhdistys julkaisi tarinan sosiaalisessa mediassaan ja pian sen jälkeen heidän puhelimensa soi. Puhelu muutti Bret Michaelsin elämän lopullisesti: soittaja oli nimittäin Bret Michaels, glam metal -yhtye Poisonin laulaja, joka rakastaa koiria. Michaels halusi adoptoida karvaisen kaimansa, ja pian yhdistys sai lisää hyviä uutisia julkaistavakseen.

Onnea Bret Michaels loistavasta valinnasta ja Bret Michaels uudesta elämästä!

Yhdistyksen päivitykset alla.

Lisää luettavaa