Bruce Dickinson kertoo, miksi suuttui Iron Maidenin keikalla soihdun sytyttäneelle fanille niin voimakkaasti – ”He luulevat että se on cool…”

Ei kannata sytytellä käsisoihtuja, jos ei halua Dickinsonin vihaa niskaansa.

13.02.2024

Iron Maidenin esiintyessä The Legacy of the Beast -kiertueellaan Kreikan Ateenassa kesällä 2022 eräs fani sytytti The Number of the Beastin aikana yleisössä käsisoihdun sillä seurauksella, että laulaja Bruce Dickinson haukkui kyseisen kaverin maan rakoon erittäin voimakkain sanoin kutsuen tätä muun muassa ”vitun kullinlutkuttajaksi” ja ”kreikkalaiseksi mulkuksi”. Rock Hard Greece kysyi tästä välikohtauksesta tulevaa sooloalbumiaan promotoineelta Dickinsonilta ja laulaja myöntää tulistuneensa ehkä hieman liikaa, mutta pitää silti tällaista toimintaa erittäin paheksuttavana ja ennen kaikkea itsekkäänä.

”Niin joo, se kaveri. Tiedätkö mitä? Minä luultavasti kutsuin häntä väärän maan kansalaiseksi, haha! Menetin malttini, koska… Tuollainen toiminta, jota todella, todella pieni vähemmistö harrastaa, on niin itsekeskeistä ja ärsyttävää. He luulevat että se on cool, mutta ei siinä ole kyse bändistä tai yleisöstä – siinä on kyse siitä, että halutaan kiinnittää huomiota itseensä ja vahingoitetaan muita sillä myrkyllä, jota leviää ympäriinsä, varsinkin jos satut olemaan astmaatikko tai sinulla on jokin muu keuhkojuttu”, Dickinson toteaa.

”Tuollaisten tyyppien asenne on, että ’Ihan sama muista, täytän koko paikan savulla koska se saa minut tuntemaan itseni tärkeäksi’. Ja sellainen on aivan helvetin ärsyttävää. Mutta joo, poltin päreeni. Minun ei olisi pitänyt sanoa häntä kreikkalaiseksi mulkuksi – minun olisi pitänyt sanoa häntä ihan vain mulkuksi, haha!”

Tämä ei suinkaan ole ensimmäinen kerta, kun Dickinson ärähtää yleisölle kesken keikan. Myöhemmin samaisella vuoden 2022 kiertueella Dickinson saarnasi eturivissä pilveä pössytelleille faneille ja käski näitä menemään muualle, jos he ihan välttämättä haluavat moista harrastaa. Vuonna 2012 Dickinson puolestaan tylytti erästä katsojaa, joka oli kolmen biisin ajan lähinnä näprännyt puhelintaan.

Lisää luettavaa