Bruce Dickinson keskellä Sarajevon piiritystä – katso tuoreen dokumentin traileri

Bruce Dickinson Skunkworks-bändeineen 90-luvun puolivälissä

Sarajevon videofestivaaleilla viime elokuussa ensiesityksensä saaneen Scream For Me Sarajevo -dokumentin traileri on julkaistu.

Prime Time Productionsin tuottama, Tarik Hodzicin ohjaama ja Jasenko Pasicin käsikirjoittama dokumentti kertoo Iron Maidenista soolouralle lähteneen Bruce Dickinsonin konsertista vuonna 1994, joka järjestettiin Bosnian sodan aikaan Sarajevossa kesken kaupungin piirityksen.

”Sain idean elokuvaan, kun luin Chris Dalen kertomusta Dickinsonin keikasta. Etsin käsiini ihmisiä, jotka olivat paikalla tuona iltana ja kerroin heidän tarinansa. Elokuva näyttää piirityksen kauhut ja julmuuden sekä sen, miten kaiken sen keskellä ihmiset yrittivät elää normaalisti. Scream For Me Sarajevo on elokuva elämästä”, Jasenko Pasic kertoo.

”Halusimme tuoda ihmisille toivoa ja viestittää, että elämä jatkuu. Tilanne muistutti minua Irlannin tasavaltalaisarmeijasta ja lapsuusajan tapahtumista YK:ssa. Kun olin lapsi, joka puolella räjähteli ja kauheita asioita tapahtui mutta mikään ei pysähtynyt – ihmiset vain jatkoivat eteenpäin eivätkä antaneet sen estää heitä elämästä elämäänsä. Sen viestin halusimme viedä Sarajevoon”, Dickinson muisteli parin vuoden takaisessa Radio Sarajevon haastattelussa.

”Tuollaiset asiat osoittavat uhmakkuutta ja taistelutahtoa, mutta ilman aseita, luoteja, pommeja tai muita aseita.”

Scream For Me Sarajevo tulee kaupalliseen levitykseen vielä kuluvan vuoden aikana.