Bruce Dickinson lyttää Rock and Roll Hall of Famen maan rakoon – ”Rockmusiikki ei kuulu mausoleumiin”

Mikäli Iron Maiden joskus nimetään mukaan, aikoo laulaja sanojensa mukaan kieltäytyä kunniasta.

16.11.2018

Bruce Dickinson totesi hiljattain ollessaan Australiassa spoken word -keikalla elämäkertakirjansa tiimoilta, ettei hän pidä Rock and Roll Hall of Fame -instituutiota juuri minään. Tarkalleen ottaen Iron Maiden -solisti sanoi Hall of Famen olevan ”pelkkää paskaa” eivätkä sitä pyörittävät ”tekopyhät amerikkalaiset” tunnistaisi rock ’n’ rollia ”vaikka sillä lyötäisiin heitä kasvoille”.

Tuoreessa The Jerusalem Postin haastattelussa udeltiin Dickinsonilta lisää tästä aiheesta ja hänen lausunnoistaan ja laulaja totesi olevansa harmissaan lähinnä siitä, miten median uutisoinnissa annettiin ymmärtää, että hän olisi jotenkin katkera siitä, ettei Iron Maidenia ole nimetty kunniagalleriaan, jonne on vuosien saatossa otettu mukaan esimerkiksi Black Sabbath, Metallica ja Guns N’ Roses.

”Olen todella iloinen, ettemme ole siellä – enkä haluaisi koskaan siellä ollakaan. Jos meidät joskus nimetään, aion kieltäytyä – he eivät hitto vie tule saamaan minun ruumistani sinne”, Dickinson tylyttää.

”Rockmusiikki ei kuulu mausoleumiin Clevelandissa. Se on elävä, hengittävä asia – jos sen laittaa museoon, se on kuollut. Ja se on enemmän kuin hirvittävää, se on vulgaaria.”

Dickinson saapuu spoken word -keikalle Helsingin Kulttuuritalolle 15. tammikuuta.

Lisää luettavaa