Bruce Dickinsonilla hyviä uutisia kaikille uutta sooloalbumia odottaville – Iron Maiden -laulaja valotti lähitulevaisuuden suunnitelmiaan

Uusi Bruce Dickinson -albumi voidaan saada jo ensi vuonna.

Kuva: Tomi Pohto

Bruce Dickinson antoi Iron Maidenin 15. lokakuuta Chileen päättyneen Legacy of the Beast -kiertueen yhteydessä lausuntoja argentiinalaiselle Carin-lehdelle ja kertoi hieman lähitulevaisuuden suunnitelmistaan. Iloksemme näihin suunnitelmiin lukeutuu kaiken muun ohella muun muassa laulajan pitkään työn alla olleen uuden sooloalbumin julkaiseminen.

”Voin kertoa, millainen aikataulu minulla on tästä jouluun. Olen todella kiireinen, sillä Chilen-keikan jälkeen lennän Lontooseen, jossa olen aamuseitsemältä. Menen suihkuun, käyn konferenssissa insinöörien kanssa, sitten heitän solmion kaulaan ja otan osaa hyväntekeväisyyslounaalle. Seuraavana päivänä olen taas konferenssissa, tapaan [lentoyhtiöni] potentiaalisia sijoittajia ja käyn viimein pubissa lasteni kanssa. Lauantaina tapaamme taas ja sitten menen Pariisiin paremman puoliskoni kanssa ja maanantaina alan taas treenata miekkailua. Se on ensimmäinen kerta treeniä sen jälkeen, kun teloin akillesjänteeni”, Dickinson listaa ja paljastaa käyneensä puoli vuotta sitten leikkauttamassa revenneen jänteen.

”Minulla on myös työpajoja Zagrebissa, Wienissä ja Lontoossa. Sitten lähden Kanadaan, jossa juhlistetaan Deep Purplen Concerto for Group and Orchestran viisikymppisiä. Lisäksi soololevyni odottaa vuoroaan ja se julkaistaan joko ensi tai sitä seuraavana vuonna.”

Dickinsonin edellinen soololevy Tyranny of Souls näki päivänvalon vuonna 2005. Tuleva sooloalbumi on järjestyksessään Dickinsonin seitsemäs ja mukana on jälleen kitaristi-tuottaja Roy Z, jonka kanssa Dickinson on tehnyt kolme viimeisintä sooloaan. Dickinson haaveilee lähtevänsä uuden levynsä tiimoilta myös tien päälle.

”Haluan koota Roy Z:n kanssa jonkun pienen bändin ja tehdä vähän keikkoja. Koska miksipä ei, varsinkin kun (Dickinsonin soolomateriaalin yhteen koonnut) Soloworks-kokoelmasetti pärjäsi niin hyvin. Sehän myi 200 tuhatta fyysistä kopiota. En voinut uskoa sitä! Sille on selvästi kysyntää ja olen soolomateriaalistani todella ylpeä”, Dickinson toteaa.