Children of Bodomin Alexi Laiho kertoo vähentyneestä juomisestaan: ”En kestä enää krapuloita”

Alexi Laiho Tuskassa vuonna 2016.
Kuva: Mikko Pylkkö

Children of Bodomin laulaja-kitaristi Alexi Laiho vieraili jenkkiläisen The Wanderer -podcastin haastattelussa, jossa mies kertoi mm. radikaalisti vähentyneestä alkoholinkäytöstään.

Bändi on tunnettu railakkaasta kiertue-elämästään, mutta nykyisin meno vaikuttaa hyvin maltilliselta – ainakin Laihon osalta.

– Juon edelleen, mutta en kiertueilla. Saatan ottaa silloin tällöin kaljan tai kaksi, mutta en kestä enää krapuloita, enkä voi hypätä siinä tilassa lavalle. Kun tulet vanhemmaksi, krapulat tulevat vitun pahoiksi, ainakin minulla, Laiho tarinoi.

– Krapulat ovat varmaan kaikilla erilaisia, ja minä haluan vain makoilla sohvalla tekemättä mitään. Se alkoi todella tympimään, ja lopulta jouduin vetämään pari shottia kyetäkseni toimimaan normaalisti. Se ei ole mitenkään hyvä juttu. Päätin mieluummin valita hyvän olon lavalla, ja vähentää juhlimista, joten minun täytyi tehdä selkeä valinta. Valitsin tietysti musiikin.

– Meillä on ollut todella hauskaa, mutta homma tuli siihen pisteeseen, että lavalla ollessani yritin vain pysyä hengissä, ja mietin: ”Hetkinen, mitä minä teen täällä? En nauti enää soittamisesta”, ja soittaminen on ollut aina suosikkijuttuni. Yhtäkkiä se on viimeinen asia jota haluan tehdä, koska oloni on niin hirvittävä. Siinä vaiheessa tajuaa prioriteettien kääntyneen päälaelleen, ja se on todella perseestä.

– Ei tämä ole kuitenkaan mikään iso juttu. Vähensin vain juopottelua, oloni parani, ja nautin taas olostani lavalla. Kun rundi on ohi, silloin avaan kaljan ja rupean ryyppäämään. Se on aika huvittavaa, koska suurimmalla osalla porukasta homma on juuri toisin päin: he rauhoittuvat kotona ja sekoilevat rundilla. Minulla se on juuri päinvastoin.

Koko haastattelun voit katsoa alta. Alexin osuus alkaa hieman kolmen minuutin jälkeen.