Children of Bodomin Jaska Raatikainen mietteliäänä kovien selkäkipujen vuoksi – ”Onko kaikki tämä sen tuskan arvoista?”

02.01.2017

Children of Bodomilla on edessään Something Wild -levyn juhlakiertue, joka pistäytyy muun muassa Helsingin The Circuksessa huhtikuussa. Sen jälkeen katse onkin yhtyeen kymmenessä studioalbumissa.

Yhtyeen rumpali Jaska Raatikainen julkaisi vuodenvaihteessa pitkän välitilinpäätöksen viime vuoden edesottamuksista ja pohti samalla tulevaa. Raatikainen kertoi fyysisesti ja henkisestikin raskaan kiertueen aikana jo pohtineensa koko homman mielekkyyttä. Raatikainen kärsii pahoista selkävaivoista ja mies sanoo vetäneensä useita kiertueen keikkoja läpi täysin kipulääkkeiden voimalla.

– Joskus kyse oli puhtaasta selviytymisestä. Ne päivät, jolloin pystyin soittamaan normaalisti ilman kipuja olivat harvassa. Niinä päivinä soitin, kuin se olisi viimeinen keikkani. Päässäni pyöri jatkuvasti ajatus, että lavalla oleminen saattaa loppua minä päivänä tahansa. Varsinkin kiertue Etelä-Amerikassa ja kesän festarikeikat saivat minut todella ajattelemaan elämääni ja uraani, Raatikainen kertoo Facebook-sivuillaan.

– On maailman surkein yhdistelmä olla rumpali tällaisella kropalla. Kaikki se lentäminen ja valveilla oleminen on liian rankkaa. Aloin miettiä, onko kaikki tämä sen tuskan arvoista? Mutta kun kyseessä on asia, jota rakastan yli kaiken, en todellakaan aio luovuttaa helpolla.

Raatikainen päättää pohdintansa posiitivisiin tunnelmiin ja kertoo keskittyvänsä uuden levyn jälkeen selkävaivojensa hoitamiseen.

– Kevät ja kesä menee uusia biisejä luodessa ja syksyllä suuntaamme studioon. Näyttää siltä, että sen jälkeen minulla on aikaa hoitaa itseni parempaan kuntoon, kenties jollain leikkauksella, mikäli muita vaihtoehtoja ei ole.


Lisää luettavaa