Children of Bodomin jättänyt kolmikko kommentoi lopettamispäätöstä – ”Kukaan meistä ei ole jäämässä eläkkeelle”

Eronnut kolmikko haluaa oikaista muutaman väärän mielikuvan, joita päätös on synnyttänyt.

24.12.2019

Children of Bodomin pitkäaikaiset jäsenet eli rumpali Jaska Raatikainen, basisti Henri Seppälä sekä kiipparisti Janne Wirman ilmoittivat viime marraskuussa jättävänsä bändin syyskiertueen päätteeksi. Yhtye soittikin – ainakin nykyisellä kokoonpanollaan – viimeisen keikkansa Helsingin Jäähallissa 15. joulukuuta.

Laulaja-kitaristi Alexi Laiho kertoi heti tuoreeltaan aikovansa jatkaa uuden yhtyeen kanssa yhdessä Bodomin viimeisessä kokoonpanossa vaikuttaneen kitaristi Daniel Freybergin kanssa, mutta eronnut kolmikko on pysynyt hyvin hiljaa lopettamispäätöksestään. Nyt trio on kuitenkin rikkonut hiljaisuuden ja julkaissut bändin Facebook-sivuilla kommentin aiheeseen liittyen.

”Olemme saaneet paljon kyselyitä siitä, miksi lopetimme ja mitä aiomme tehdä seuraavaksi. Koska päätöksemme on herättänyt keskustelua sekä perättömiä huhuja, kerromme nyt miksi teimme tämän päätöksen”, kolmikko kirjoittaa.

”Bändin nimen tekijönoikeudesta tai sen käytöstä ei ole mitään riitaa vaan asia on päätetty yhdessä. Alexi Laiho myi osuutensa yhtiöstään, mikä tarkoittaa sitä, että meistä kolmesta tuli COB-brändin omistajia. Vaikkakin tulevaisuudensuunnitelmat ovat vielä auki, se on varmaa, ettemme koskaan tule tekemään mitään brändiä tai pitkään rakentamaamme uraa vahingoittavaa tai epäkunnioittavaa.”

”Haluamme myös oikoa väärät luulot siitä, että lopetimme perhesyistä tai koska halusimme lopettaa soittohommat. Musiikki on ammattimme ja elämämme ja meidän kaikkien perheet tietävät tämän. He ovat ylpeitä siitä, mitä teemme ja tukevat meitä täysin. On lisäksi sanomattakin selvää, että kukaan meistä ei ole jäämässä eläkkeelle.”

”Suosion mukana tulee vastuu myös sellaisista asioista, jotka eivät liity musiikkiin ja nämä päätökset olivat meille hyvin vaikeita. Olimme viisi jäsentä ja jokaisella oli oma roolinsa, mutta viimeisten muutaman vuoden aikana emme vain pystyneet löytämään yhteistä säveltä. Emme kirjoita tätä osoittaaksemme ketään sormella vaan selvittääksemme hieman asioita. Tulemme aina olemaan ylpeitä siitä, mitä COB saavutti yhdessä.”

Lisää luettavaa