”Mä en halua lopettaa yhtään mitään” – Alexi Laiho kommentoi Children of Bodomin tilannetta Soundi-lehdessä

Laiho kertoo kasanneensa jo uuden bändin, joka tulee kantamaan Bodomin soihtua.

04.11.2019

Children of Bodomissa jo yhtyeen alkuajoista saakka vaikuttaneet Jaska Raatikainen, Janne Wirman ja Henkka Seppälä tiedottivat viime viikolla jättävänsä bändin kuluvan vuoden keikkojen jälkeen. Yhtyeen nykykokoonpanon viimeinen keikka heitetään 15. joulukuuta Helsingin Jäähallissa.

Toverilehtemme Soundi otti yhteyttä yhtyeen primus motorina toimineeseen laulaja-kitaristi Alexi Laihoon ja kysyi tältä hajoamisen taustoista ja mahdollisista tulevaisuudensuunnitelmista. Raatikainen, Wirman ja Seppälä eivät ole julkisesti puhuneet asiasta sen tarkemmin, mutta Laiho kertoi Soundille kuitenkin hyvin avoimesti, missä mennään.

”Jo vuosi sitten juteltiin, että kundit eivät jaksa tätä enää. On tullut perheenlisäystä, ja eikä se 23 vuoden rundaamisen jälkeen mikään ihme olekaan, jos joku ei enää jaksa. Ei tähän sen suurempaa draamaa liity”, Laiho kertoo toimittaja Ari Väntäselle, joka on tuttu myös Inferno-lehden sivuilta.

”Mä en kuitenkaan halua lopettaa yhtään mitään. Myös Dane (Daniel Freyberg) oli ihan paskana tästä. Mä sanoin sille, että jatketaan kaksistaan, kootaan uusi line-up ja painetaan meneen old school -meiningillä.”

Laiho kertoo Soundille, että hänellä on jo uusi kokoonpano lähes valmiina. Laiho ja Freyberg jatkavat uuden rumpalin, basistin ja kosketinsoittajan kanssa ja uusi kokoonpano tulee soittamaan Bodomin tutuksi tekemiä biisejä. Laiho ei vielä voi kertoa tarkemmin, keitä uudet jäsenet ovat, mutta sanoo heidän olevan ”lahjakkaita nuoria kundeja, jotka näyttävät erittäin hyvältä lavalla”.

”Tunnen rumpalin ja basistin entuudestaan ja voin sanoa, että meillä on hyvä henkinen ja musiikillinen kemia. Uskon, että tästä tulee freesi startti”, Laiho tuumaa.

Laihon koko haastattelu on luettavissa Soundin verkkosivuilla.

Lisää luettavaa