Chimaira-nokkamiehellä diagnosoitu syöpä – lääkäri löysi rutiinitarkastuksessa kyhmyn laulajan kaulasta

Paranemisennuste on kuitenkin hyvä.

02.08.2019
Mark Hunter laulupuuhissa. Kuvakaappaus Faith Destroyerin Excellent Cadaver -videolta.
Kuva: Youtube / excllentcadavertv

Vuosina 1998-2014 aktiivisesti toimineen ja pari vuotta sitten yksittäisen paluukeikan heittäneen Chimaira-yhtyeen nokkamies Mark Hunter kertoi sosiaalisessa mediassa sairastavansa kilpirauhasssyöpää. Asiasta uutisoi Loudwire.

”Viime vuonna lääkärini huomasi terveystarkastuksessa ison kyhmyn kaulassani, mutta kahden koepalan jälkeen tulokset olivat edelleen epäselvät. Viikko sitten puolet kilpirauhasestani poistettiin, jotta lääkärit voivat kunnolla testata sen syövän varalta. Tulos näytti positiivista papillaarisen eli kaikkein yleisimmän kilpirauhassyövän kohdalla”, Hunter kertoo.

”Onneksi se on myös syövistä sen, jolla on suurin paranemisennuste. Sen aiheuttajalle ei tiedetä syytä, mutta se on todennäköisesti periytyvää. Minulla ei ollut myöskään mitään tyypillisiä oireita.”

Hunter kertoo poistattavansa kilpirauhasensa leikkauksessa 12. elokuuta ja saavansa sen jälkeen radioaktiivista jodikäsittelyä. Hän kiittelee lääkäreitään, ystäviää ja perhettään saamastaan hoidosta ja tuesta. Hän kehoittaa myös kaikkia käymään säännöllisesti rutiinitarkastuksissa, jollaisessa hänenkin syöpänsä huomattiin.

Alla Mark Hunterin Facebook-päivitys asiasta.

Hunter ei ole ainoa Chimaira-jäsen, joka on kohdannut vakavia terveysongelmia. Rumpali Andols Herrick on kärsinyt pitkään vakavista ruoansulatuselimiin liittyvistä ongelmista, joiden tarkkaa syytä ei ole pystytty määrittelemään. Herrick joutui terveysongelmiensa vuoksi esimerkiksi jättämään Chimairan vuoden 2017 paluukeikan välistä.

”Olen kauhuissani, häpeissäni ja mieleni vajoaa pimeyteen aivan liian usein. Mutta olen myös kiitollinen kaikesta siitä tuesta, jota saan. Olen sydämeni pohjasta pahoillani, että olen pettänyt fanit ja Chimaira-veljeni” Herrick kirjoitti tuolloin sosiaalisessa mediassa.

Herrick on päivittänyt kuulumisiaan Facebookissa viimeksi heinäkuun lopussa. Hän kertoi sairautensa olevan edelleen mysteeri, mutta alkaneensa jälleen harjoitella rumpujen soittoa pitkästä aikaa. Rumpali myös vihjaa kenties kuvaavansa soittovideoita joskus lähitulevaisuudessa. Herrickin päivityksen voit katsoa tuosta alta.

Lisää luettavaa