Corey Taylor kritisoi nykyajan cancel-kulttuuria: ”Ajattele fiksummin ennen kuin heilautat vasaraa”

"Tässä on kyse tuomitsemisesta ilman kontekstia tai minkäänlaista rationaalisuutta. Ja se on minusta kaikkein vaarallisinta", Slipknot-nokkamies toteaa.

18.03.2021

Slipknotista ja Stone Sourista tuttu, viime vuonna soolodebyyttinsä julkaissut laulaja Corey Taylor kritisoi tuoreessa Rolling Stone -lehden kolumnissaan niin sanottua cancel-kulttuuria, jonka tarkoituksena on eristää ja boikotoida henkilöitä, joiden tekojen on katsottu olevan jollain tapaa kyseenalaisia ja loukkaavia, esimerkiksi seksistisyyden tai rasistisuuden vuoksi. Alkujaan hyvää tarkoittanut ja suvaitsevaisuutta ajanut nettiaktivismi on kuitenkin kääntynyt nopeasti itseään vastaan ja eskaloitunut siihen, että sen avulla hiljennetään muita jo pienistäkin mielipide-eroista.

”Kukaan ei osaa käsitellä mitään enää, mikä tarkoitaa, ettei kukaan osaa enää keskustella, minkä vuoksi kaikki haluavat vain ’canceloida’ muita eivätkä anna tilaa kehittyä. Tähän syyllistyvät nykyään monet tahot: oikeisto, vasemmisto, media, julkkikset, internet, sosiaalinen media – mutta jos haluat todella tietää, kuka tästä on vastuussa, sinun kannattaa etsiä lähin peili”, Taylor toteaa.

”En sano, etteikö olisi asioita, jotka ansaitsevat huomiota. En sano, etteikö monien asioiden tarvitsisi muuttua monellakin eri tapaa. En aio myöskään sanoa, ettei sinulla ole oikeutta vaatia muutosta. Haluan kuitenkin sanoa, että valitse taistelusi ja ota selvää, mitä helvettiä on tekeillä ennen kuin alat jahtamaan ihmisiä heinähankojen kanssa ilman mitään vitun syytä. Monille asioille pitäisi tehdä jotain, mutta sinun ei tarvitse protestoida kaikkea, mitä joku yrittää myydä sinulle vääryytenä.”

”Ajattele fiksummin ennen kuin heilautat vasaraa, koska jos kaikkialla on pelkkiä ongelmia, silloin jokainen on epäilty… myös sinä itse. Lasitalossa ei kannata heitellä kiviä, kuten sanonta kuuluu. Kukaan ei ole täydellinen; lakatkaa käyttäytymästä, niin kuin meidän pitäisi olla.”

Taylor on ennenkin puhunut haastatteluissa tästä samasta aiheesta. Kuluvan kuun alussa hän muun muassa kertoi 95.5 KLO -radion New & Approved -ohjelmassa lukeneensa siitä, miten nuori sukupolvi oli pahoittanut mielensä Eminemin vanhoista lyriikoista ja halusi niin sanotusti ”canceloida” räppärin.

”Tämä alkaa muistuttaa jo noitavainoa. Palaamme 1920-luvun Amerikkaan, jossa KKK oli poliittinen voima. Tässä on kyse tuomitsemisesta ilman kontekstia tai minkäänlaista rationaalisuutta. Ja se on minusta kaikkein vaarallisinta – kun väkijoukko päättää, että sinut täytyy poistaa”, Taylor harmitteli.

”Se sensuroinnin taso, joka nyt nostaa päätään… Enkä sano, etteikö olisi sanottu jotain loukkaavaa. Kääntöpuolena on kuitenkin se, ettei mistään voi vitsailla, ei minkäänlaisissa tilanteissa, koska ihmiset kääntyvät sinua vastaan. Eikä siinä ole mukana minkäänlaista satiiria tai ironiaa vaan se on pelkkää raivoa, kiitos [älypuhelimen].”

Corey Taylor peräänkuulutti radiohaastattelussakin sitä, että asioista oikeasti keskusteltiin kuten ennen.

”Jos asioista ei voi keskustella, miten helvetissä oikein kommunikoimme? Ja jos emme ymmärrä vertauskuvan ja todellisuuden eroa, olemme kusessa.”

Lisää luettavaa