Corpsegrinderin loukkaavat kommentit olivat liikaa pelaajille – Cannibal Corpse -laulajalle kunniaa tehneen World of Warcraft -hahmon nimi meni vaihtoon

Laulajan suunsoittoa on pahoiteltu aiemminkin, mutta nyt peliyhtiö vaihtoi hahmon nimen pelaajien vaatimuksesta.

19.10.2021

Cannibal Corpsen laulaja George ”Corpsegrinder” Fischer tunnetaan intohimoisena pelaajana, jonka suuri rakkaus on maailman tunnetuimpiin kuuluva MMORPG-peli World of Warcraft. Fischer on itse asiassa niin suuri fani ja kovan luokan pelaaja, että pelin kehittänyt Blizzard nimesi erään pelaajille tehtäviä antavan hahmon hänen mukaansa.

Nyt tämän Gorge the Corpsegrinder -hahmon nimi on kuitenkin vaihdettu useiden pelaajien vaatimuksesta Annihilator Grek’loriksi. Syy muutokseen on Fischerin vuonna 2007 BlizzCon-tapahtumassa antama haastattelu (video artikkelin lopussa), jossa Horde-ryhmässä (jonka logo on tatuoitu miehen käteen) pelaava laulaja haukkuu vastapuolen eli Alliance-ryhmän pelaajia ja hahmoja. Fischerin kommentit koettiin loukkaaviksi ja homofobisiksi.

Peliyhtiön toimitusjohtaja oli pyytänyt näitä Fischerin kommentteja anteeksi jo vuonna 2011, mutta tapaus nousi jälleen esille, kun aiemmin tänä vuonna Activision Blizzardia vastaan nostettiin raskaat syytteet työsyrjinnästä ja seksuaalisesta häirinnästä.

Viranomaisten tutkinnan mukaan yhtiö on maksanut naispuolisille työntekijöilleen vähemmän palkkaa kuin miehille ja naistyöntekijöitä on ahdisteltu ja häiriköity kommentoimalla avoimesti naistyöntekijöiden ulkonäköä ja vitsailemalla raiskauksista. Tutkimuksissa kävi myös ilmi, että eräs työntekijä oli tehnyt työmatkalla itsemurhan, koska toisella työntekijällä oli samalla matkalla mukanaan seksileluja.

 

Lisää luettavaa