Dååth esittelee tulevaa levyä sekä uuden kitaristinsa – The Silent Foray -singlellä mukana Scar Symmetryn Per Nilsson

Rafael Trujillo oli mukana jo bändin edellisillä singleillä, mutta tuolloin vierailijana.

13.09.2023

Death metal -yhtye Dååth on valmistelemassa uutta pitkäsoittoa – ensimmäistä sitten vuoden 2010 Dååth-nimikkoalbumin – joka julkaistaan Metal Blade Recordsin kautta joskus ensi vuoden puolella. Levyltä on nyt julkaistu tuoreena maistiaisena single The Silent Foray, jolla vierailee Scar Symmetryn Per Nilsson.

”Käytin biisin inspiraationa kahta demoa vuodelta 1999. Luulen varsinkin The Hinderers– ja Futility-levyjemme ystävien rakastan biisiä ja erityisesti sen viimeistä kolmannesta, missä syntikat ja kitarat luovat todella runsaan ja karmivan kliimaksin. Biisissä on lisäksi vierailevan kitaristin Per Nilssonin hieno soolo”, kommentoi Dååth-kitaristi Eyal Levi.

Uuden singlejulkaisun yhteydessä yhtye on julkistanut ottaneensa riveihinsä uudeksi soolokitaristiksi Rafael Trujillon. Trujillon soittoa on kuultu jo bändin edellisillä singleillä, No Rest No Endillä sekä Death-laina The Philosopherilla, mutta nyt hänet on otettu virallisesti osaksi bändin vahvuutta.

”Kun etsimme kesällä 2022 soolokitaristia No Rest No Endille, Krimh (yhtyeen rumpali Kerim Lechner) lähetti minulle Instagram-klipin tästä itävaltalaistyypistä jolla on sama sukunimi kuin Metallican kaverilla ja ehdotti häntä. Olin skeptinen kuten aina, mutta katsottuani sen klipin olin myyty. Halusin hänet bändiin heti kun kuulin hänen soittoaan. Pyysimme hänet ensin vierailemaan No Rest No Endille ja lopputulos oli mahtava. Koska yhteistyö sujui hyvin, teimme yhdessä The Philosopherin, joka syntyi myös vaivatta. Siinä oli jo kaksi pistettä Rafaelille, joten otimme hänet viimeiseen testiin ja pyysimme häntä auttamaan tämän biisin viimeistelyssä. Se oli kolmas osuma ja nyt hän on bändissä”, Levi kertoo.

Lisää luettavaa