Dååth julkaisi somessa mystisen kuvan – onko death metal -yhtye tekemässä paluuta?

Merkit ainakin ovat ilmassa.

21.12.2021

Amerikkalainen death/industrial metal -yhtye Dååth on viettänyt hiljaiseloa lähes kymmenen vuotta, mutta tuore Facebookissa julkaistu kuva kertoo, että jotain on tapahtumassa kulisseissa. Yhtyeen somessa julkaistiin nimittäin kuva kitaristi Eyal Levin soittopelistä, joka on kytketty läppäriin äänityshommia varten. Kuvatekstiksi on laitettu vain liuta kysymysmerkkejä.

Kun Metal Sucks -sivusto teki kuvasta uutisen ja spekuloi yhtyeen aktivoituvan uudelleen, jaettiin myös kyseinen artikkeli bändin Facebook-sivuilla – jälleen kerran saatetekstinä vain pelkkiä kysymysmerkkejä.

Vuonna 2003 perustettu Dååth julkaisi neljä pitkäsoittoa vuosien 2004-2010 välissä, esiintyi muun muassa Ozzfestissä ja kiersi muun muassa Dying Fetusin, Devildriverin, Chimairan, Job for a Cowboyn, Cynicin, Dragonforcen ja Goatwhoren kanssa. Bändi ei koskaan virallisesti hajonnut, mutta sen jäsenet siirtyivät hiljalleen muihin kokoonpanoihin kuten Chimairaan ja Sinsaenumiin tai muihin musiikkihommiin kuten tuottajiksi ja miksaajiksi.

Lisää luettavaa