Dani Filth myöntää, ettei itse pukeutuisi enää Cradle of Filthin pahamaineiseen ja kohahduttaneeseen paitaan

Laulaja ei kadu pahamaineista paitaa, mutta tuntisi olonsa "hyvin epämukavaksi" jos vetäisi sellaisen ylleen.

13.07.2023

Cradle of Filth toi vuonna 1993 markkinoille kuuluisan ja pahamaineisen bändipaidan, jonka etupuolella on kuva itseään tyydyttävästä alastomasta nunnasta ja selässä teksti ”Jesus is a Cunt”. Vuosien varrella paita on aiheuttanut kohun jos toisenkin ja sen käyttäjiä on muun muassa pidätetty julkisen säädyttömyyden ja rienaamisen vuoksi. Joissain maankolkissa paita on asetettu peräti pannaan.

”Se oli enemmän anarkistinen kuin satanistinen kannanotto”, yhtyeen nokkamies Dani Filth totesi muutama vuosi sitten Alternative Press TV:n haastattelussa.

”Se syntyi vastauksena kristinuskon alla kasvamisesta. Henkilökohtaisesti se ei ollut vaikeaa, mutta tiedän monia, joille se on hyvin tukahduttavaa – ihmisiä pakotetaan ripille ja kirkkoon. Luonnollisesti se oli isompi juttu Amerikassa, erityisesti raamattuvyöhykkeellä.”

Tuoreessa Stoke the Fire -podcastin haastattelussa Dani Filth kuitenkin sanoo, ettei itse pistäisi kyseistä paitaa enää päällensä.

”Täytyy myöntää, että tuntisin oloni todella epämukavaksi, jos nyt pitäisin sitä paitaa. Lähdimme kerran ulos syömään tyttöystäväni kanssa ja koska ulkona oli kylmä, hän laittoi sen päälleen sen kummempia ajattelematta. Se oli siistitty versio siitä, mutta siitä näkyi silti ihan tarpeeksi. Katsoin häntä kauhuissani: ’Voi luoja, mitä oikein teet?’ En halua, että meidän ruokaamme syljeskellään, tiedäthän? Se oli aika kiusallinen tilanne” Filth sanoo.

”Mutta olen tyytyväinen, että teimme [sen paidan]. Se oli oikein hauska juttu.”

Lisää luettavaa