Dark Tranquillityn kitaristina tutuksi tullut Niklas Sundin esittelee ensimmäisen kappaleen tulevalta sooloalbumiltaan

Niklas Sundin kokeilee sooloprojektillaan uusia juttuja.

23.10.2019

Melodisen death metalin kärkinimiin kuuluvassa Dark Tranquillityssä koko sen 28-vuotisen uran soittanut kitaristi Niklas Sundin, 45, ilmoitti reilu kuukausi sitten saaneensa valmiiksi ensimmäisen sooloalbuminsa, joka ilmestyy markkinoille 14. helmikuuta.

Mitochondrial Sun -nimen alaisuudessa tuotettu materiaali on konepohjaisuudessaan ja elokuvallisuudessaan tervetullut irtiotto Dark Tranquillitystä, mistä kertoo ensimmäisenä singlenä julkaistu Nyaga.

”Olen onnellinen päästessäni esittelemään ensimmäisen videon ja singlen tulevalta Mitochondrial Sunin albumilta”, Sundin kertoo tiedotteessa.

”Projekti on ollut olemassa pari vuotta ja se syntyi tarpeesta luoda musiikkia Dark Tranquillityn ulkopuolella. Minun täytyi hommata vähän uutta laitteistoa kotistudiooni, ja olin ajatellut ’elektronisen musiikin’ tekemistä jo jonkin aikaa, joten nyt oli hyvä tilaisuus myös toteuttaa tämä haave.”

Sundin kertoo kappaleen olevan kunnianosoitus edesmenneelle ruotsalaiselle astronomille Peter Nilsonille sekä hänen Nyaga-nimeä kantavalle kirjalleen (1996).

Lisää luettavaa