Dave Lombardo ja Kerry King suunnittelivat uuden bändin perustamista jo ennen Jeff Hannemanin menehtymistä – kitaristikin oli jo kiikarissa

Tom Arayan lopettamishalut olivat syy uuden orkesterin pystyttämiseen.

26.10.2020

Entinen Slayer-rumpali Dave Lombardo kertoo The Ex-Man -podcastin haastattelussa suunnitelleensa kitaristi Kerry Kingin kanssa uuden bändin perustamista jo silloin, kun Lombardo oli yhä bändissä ja vuonna 2013 kuollut kitaristi Jeff Hanneman oli vielä elossa. Lombardon mukaan kaksikko aikoi perustaa bändin, jonka turvin jatkaa sitten kun Slayer laittaa pillit pussiin. Bändin loppu kun oli jo silloin vain ajan kysymys.

”Tiesin, että Tom [Araya, basisti-laulaja] halusi jäädä eläkkeelle jo silloin, kun minä olin vielä bändissä. Tiesin, että hän haluaa lopettaa ja itse asiassa minä ja Kerry aloimme jo puuhata uutta bändiä, jossa jatkaa Tomin jäätyä eläkkeelle ja etsimmekin jo sopivia kitaristia”, Lombardo paljastaa.

Yksi potentiaalinen kaveri löytyikin Slayerin ollessa Ranskan Hellfestissä esiintymässä ja kaksikko päätyi katselemaan lavan sivusta erään toisen thrashsuuruuden keikkaa.

”Kerry ja minä menimme katsomaan Exodusin keikkaa. Olimme lavan vasemmassa sivussa ja katselimme Garya [Holt]. Jeff oli siis tässä vaiheessa edelleen mukana ja soittokunnossa. Mutta sanoin Kerrylle, että tuossa on meidän tyyppimme. Tuo on se kitaristi, jonka tarvitsemme.”

Holt päätyikin lopulta Slayerin matkaan jo 2011, kun Hanneman joutui jäämään terveysongelmien vuoksi sivuun ja Exodus-kepittäjä pestattiin tämän tuuraajaksi. Holt soitti lopulta Slayerin riveissä aina bändin viimeiseen keikkaan saakka, joka soitettiin marraskuussa 2019. Lombardo uskoo, ettei Holt saanut koskaan tietää Kingin ja Lombardon alkuperäisestä suunnitelmasta.

”Emme muistaakseni koskaan kertoneet Garylle, että Kerry ja minä aiomme aloittaa uuden bändin, mutta hän oli meidän ykkösvalintamme [Jeffin korvaajaksi]. Kaikki olivat samaa mieltä, jopa Jeff.”

Lisää luettavaa