Dave Lombardon hardcore punk -yhtye täydentyy Mike Pattonilla, levy ulos ensi vuonna

Kuva: Mark Metcalfe

Dave Lombardon (ex-Slayer, Suicidal Tendencies, Misfits) ja Retox-muusikkojen, Justin Pearsonin ja Michael Crainin perustama hardcore punk -yhtye Dead Cross on täydentynyt muun muassa Faith No Moresta tutulla Mike Pattonilla.

Dead Crossin oli tarkoitus julkaista tänä vuonna ensimmäinen täyspitkä albumi, mutta laulaja Gabe Serbian jätti yhtyeen kesken äänitysten. Pearson kertoi syyskuussa Everything Went Black -podcastin haastattelussa bändin äänittäneen levyn lauluosuudet uuden vokalistin kanssa, mutta ei tuolloin paljastanut kuka Serbianin seuraajaksi oli valittu. Kovin kaukaa ei uutta laulajaa tarvinnut hakea, sillä Lombardo ja Patton kuuluvat molemmat myös Fantômasin riveihin.

Dead Cross syntyi Lombardon entisen Philm-bändin hajottua vain viikkoa ennen suunniteltua minikiertuetta. Sen sijaan, että kiertue meksikolaisen Descartes a Kantin kanssa olisi peruttu, Lombardo päätti perustaa uuden bändin Philmin sijaiseksi. Lombardo kuvaili tuolloin Noiseyn haastattelussa Dead Crossin musiikkia nopeaksi, ilkeäksi ja rumaksi.

– Se on suoraviivaista punkia. Hieman metallihtavaa, mutta enemmän punkia. Juuri nyt sitä asennetta tarvitaan, kun katsoo mitä maailmalla tapahtuu. Nyt ei ole aika laulaa We Are the Worldia tai muuta paskaa – meitä vituttaa eikä mikään pura vihaa kuin punk-musiikin soittaminen, Lombardo kuvaili.

Uuden laulajan myötä levyn julkaisu siirtynyt ensi vuoden puolelle, tiedottaa albumin julkaiseva Ipecac Recordings. Alla esimakua Dead Crossista Gabe Serbianin laulamana.