Dave Mustaine Megadethin parjatuimmasta levystä: Annoin Marty Friedmanille periksi

Mustaine sanoo halunneensa vain pitää bändinsä kasassa Riskiä tehdessä.

Megadethin kokoonpano vuodesta 1998 vuoteen 2000.
Kuva: megadeth.com

Megadethin vuonna 1999 julkaistua Risk-albumia pidetään hevisuuruuden huonoimpana levynä ja fanit olivat erityisen pettyneitä sen kevyeen ja popahtavaan biisimateriaaliin. Ja vaikka itse pääjehu Dave Mustaine sanookin, ettei millään lailla häpeä levyä, olisi se hänenkin mielestään pitänyt julkaista ennemmin vaikkapa Dave Mustaine Project -nimellä kuin Megadeth-logolla varustettuna.

”Sillä levyllä antauduin Martyn [Friedman, kitara] tahtoon olla enemmänkin vaihtoehtobändi ja biisit hidastuivat ja hidastuivat ja hidastuivat” – – ”Ihmiset halusivat Megadeth-levyn, eivät he halunneet katsoa Davea kumartelemassa pitääkseen Friedmanin onnellisena – Marty halusi meidän kuulostavan joltain vitun Dishwallalta”, Mustaine kertoo tuoreessa Trunk Nationin haastattelussa, josta kertoo Blabbermouth.

”Levy julkaistiin aikana, jolloin yritin vain pitää bändin kasassa. Marty ja Nick [Menza, rumpali] olivat… kaikki vain tappelivat koko ajan eikä kukaan ollut onnellinen.”

”Koko homma oli kuin kiinalainen sormiansa. Joka kerta, kun tein jotain, se vain… kaikki oli aina väärin. Lopulta ymmärsin, ettei minun tarvitse kestää tällaista paskaa. Niinpä Marty meni menojaan, Nick meni menojaan ja hajosimme”, Mustaine toteaa.