Dave Mustaine tekisi mieluusti lisää Big Four -keikkoja ja aika olisi siihen nyt otollinen – ”Tavalliset kiertueet kalpenevat niiden rinnalla”

Thrash metalin Big Fouriksi ristitty bändijoukko – Metallica, Megadeth, Slayer ja Anthrax – keikkaili ensimmäistä kertaa yhdessä vuosina 2010 ja 2011. Noiden keikkojen jälkeen ei kaikkia neljää ole samaan aikaan samassa paikassa nähtykään. Megadeth-liideri Dave Mustainen mielestä nyt olisi otollinen hetki saattaa Big Four jälleen yhteen.

– Jokainen bändeistä on julkaissut loistavat uudet albumit kutakuinkin vuoden sisään. Toki Megadethillakin on suunnitelmia ensi vuodeksi Aasiassa ja Amerikassa, mutta jos tilaisuus Big Fourille ilmaantuu, se ajaa kyllä kaiken muun edelle, Mustaine toteaa Metal Hammer -lehden haastattelussa.

– Tavalliset kiertueet kalpenevat niiden keikkojen rinnalla. Kun faneille tulee mahdollisuus nähdä neljä kaikkien aikojen mahtavinta heavy metal -yhtyettä samalla lavalla, siitä riittää kerrottavaa jälkipolville.

Metal Hammer pyysi lisäksi Dave Mustainea myös arvioimaan Metallican tuoreen Hardwired… To Self-Destruct -albumin. Entinen Metallica-kitaristi sanoo arvostavansa bändin kykyjä ja sanoo pitäneensä levystä kovasti. Tai ainakin niistä kappaleista, joita hän on levyltä tähän mennessä kuullut, mitä ikinä se sitten tarkoittaakaan.

– Olen kuullut monien kommentoivan sitä, etteivät Kirk Hammett ja Robert Trujillo ole säveltäneet levylle mitään. Rakastin Infectious Groovesia ja Suicidal Tendenciesia [Trujillon ex-bändejä molemmat] ja pidin Kirkin Exodus-jutuista kovasti, joten mieluusti olisin itsekin kuullut heidän panostaan, mutta näin vain joskus käy kun levyä tehdään. Parhaat kappaleet ja ideat käytetään, muulla ei ole väliä, Mustaine pohtii.