Dawn of Solace palaa keikkojen ja uuden levyn merkeissä – Tuomas Saukkonen avaa uuden tulemisen taustoja

Saukkosen sooloprojektin toinen pitkäsoitto näkee päivänvalon tammikuussa.

20.12.2019

Dawn of Solace oli metallin moniottelijan Tuomas Saukkosen yksi monista projekteista, jotka lyötiin jäihin vuonna 2013 Saukkosen keskittäessä kaiken huomionsa Wolfheart-yhtyeeseen. Sooloprojektiksi luonnehdittu Dawn of Solace ehti julkaista yhden pitkäsoiton ja hiipui sitten hiljalleen unholaan.

Nyt Saukkonen on kuitenkin lämmitellyt Dawn of Solacen uuteen iskuun. Marraskuussa julkaistiin single Lead Wings (löytyy artikkelin lopusta) ja yhtye tullaan näkemään ensi vuonna myös keikkalavoilla muun muassa Nummirockissa ja John Smith -festivaaleilla sekä Sveitsissä. Uusi Waves-albumikin näkee päivänvalon 24. tammikuuta.

”Kun debyytti ilmestyi 2006 ja asiat alkoivat hajota käsiin muun muassa levy-yhtiösotkujen kanssa, Dawn of Solacesta tuli enemmänkin katkera muisto kuin taidetta, josta olin ylpeä. Vuosien varrella huomasin kuitenkin, etteivät ihmiset olleet unohtaneet levyä ja mitä enemmän kiersin Wolfheartin ja Before the Dawnin kanssa, sitä useammin Dawn of Solacen debyytti nousi esiin fanien kanssa keskustellessa. Sen ansiosta ajattelin, että ehkä vielä jonain päivänä… Viime vuoden demoäänityssessioissa syntyi sitten biisi, joka aloitti lumipalloefektin. Se johti siihen, että nyt Dawn of Solace on vihdoin julkaisemassa uutta albumia uudella levy-yhtiöllä ja palaa myös lavoille” Saukkonen taustoittaa.

”Lauluhommat hoitaa Mikko Heikkilä, jonka kanssa teimme kolme Black Sun Aeon -albumia. En voisi kuvitella parempaa artistia ja laulajaa kumppanikseni tässä kohtaa. Dawn of Solace tulee avaamaan uusia ovia ensi kesänä soittamalla ensimmäisen ulkomaankeikan sekä ensimmäisiä festivaalikeikkoja. Lienee turha erikseen sanoa, että olen todella innoissani tästä toisesta alusta!”

Lisää luettavaa