Death metal -veteraani David Vincent kertoo, mikä monissa nykypäivän äärimetallilaulajissa tökkii vastaan

Vincentin mielestä koko skenessä on yleisesti ottaen liian vähän selkeästi omaleimaisia ja toisistaan erottuvia bändejä.

14.02.2024

Morbid Angelin vuosien 1989-1995 välillä julkaistulla neljällä ensimmäisellä pitkäsoitolla sekä myöhemmin vuoden 2011 Illud Divinum Insanus -levyllä laulanut David Vincent lukeutuu death metalin edelläkävijöihin, joka on innoittanut monia myöhemmin pinnalle nousseita kuolometallilaulajia. Tuoreessa Sonic Perspectivesin haastattelussa Vltimas-yhtyeen maaliskuussa julkaistavaa Epic-pitkäsoittoa promotoinut Vincent kuitenkin toteaa, ettei itse juurikaan kuuntele, mitä death metal -kentällä tapahtuu tänä päivänä, koska bändejä on paljon eivätkä ne Vincentin mukaan hirveästi eroa toisistaan.

”Kun me aloitimme, bändejä oli paljon vähemmän ja jokainen oli ainutlaatuinen omalla tavallaan. Minun korvieni mukaan niin ei ole enää tänä päivänä vaan moni kuulostaa hyvin, hyvin samankaltaiselta”, Vincent tuumaa.

Modernissa äärimetallissa Vincentiä tökkii vastaan erityisesti se, että laulajat ovat vieneet örinänsä niin pitkälle, ettei sanoista saa selvää.

”Jos sinulla on jotain sanottavaa, mutta sitä ei ymmärrä, miksi ylipäänsä sanoa mitään? Jos taas sillä ei ole mitään merkitystä, niin… enpä tiedä, mitä siihen vastata.”

Vincent kuitenkin alleviivaa, ettei ala sanelemaan kenellekään, mitä pitäisi tehdä vaan jokainen tekee juuri kuten itse parhaaksi näkee.

”Joko pidän jostain tai en, mutta ei sillä ole merkitystä. Onneksi on paljon vaihtoehtoja ja jokainen voi itse päätellä, mitä kuunnella ja mistä pitää”, Vincent toteaa.

”Minä teen kuten minä teen ja kuuntelen paljon erilaisia laulajia, mutta en oikeastaan ketään äärimetallipuolelta.”

Lisää luettavaa