Death metal -yhtyeiden kiertue katkesi putkareissuun – viranomaiset peruivat keikkoja saatanallisuuteen vedoten

10.05.2017

Aasian-kiertueella olleiden brasilialaisten death metal -yhtyeiden Krisiunin ja NervoChaosin matka tyssäsi ikävissä merkeissä Bangladeshissa, kun Indonesiasta saapuneet bändit vietiin suoraan lentokentältä putkaan. Viranomaiset perustelivat toimia uskontolakeihin vedoten ja pitivät yhtyeitä saatanallisina ja uskontoja rienaavina.

Krisiun ja NervoChaos viettivät paikallisessa putkassa reilut 10 tuntia ennen kuin Brasilian suurlähetystö sai yhtyeet vapaaksi. Bändien oli tarkoitus esiintyä Dhakan kaupungissa vielä samana iltana, mutta viranomaiset olivat peruneet loppuunmyydyn keikan. Yhtyeet pääsevät jatkamaan kiertuettaan Japanissa ja Etelä-Koreassa, mutta välikohtauksen vuoksi keikat Mongoliassa, Kiinassa, Vietnamissa ja Malesiassa on jouduttu myös perumaan.

”Jouduimme suuren väärinkäsityksen uhriksi ja jouduimme ikäväksemme kestämään yli kymmenen tuntia ennakkoluulojen ja väärän tiedon keskellä. Heti kun laskeuduimme Hazrat Shahjalan lentokentälle Dhakassa, turvamiehet lähestyivät meitä matkatavaroita odotellessamme. Passimme otettiin pois ilman syytä, keikka peruttiin sekä Bangladeshin lähetystöstä saamamme visat hylättiin täysin”, NervoChaos kirjoitti kokemuksesta Facebook-sivuillaan ja pahoitteli faneilleen peruuntuneita keikkojaan.

Myös Krisiun kirjoitti tapahtuneesta Facebook-sivuillaan ja halusi muistuttaa, ettei yhtye vastusta mitään uskontoa tai poliittista näkemystä.

”Emme halua maailmanlaajuisen metalliperheen taistelevan keskenään, maailmassa on nykyään liian paljon muita ongelmia. Metallimusiikki pitää meidät vahvoina ja vapaina. Halusimme vain soittaa Bangladeshissa keikan, mutta valitettavasti viranomaiset eivät antaneet sen tapahtua”, yhtye kirjoittaa.

Lisää luettavaa