Death metalista on tullut sielutonta, tuumaa rumpalilegenda Nick Barker – ”Siinä on tänä päivänä hyvin vähän taiteellisia ansioita”

"30 vuotta sitten riffit olivat tärkein asia ja nyt tärkeintä on se, kuinka nopea tempo biisissä on", rumpali harmittelee.

05.04.2021
Kuva: Muun muassa Cradle of Filthissä, Dimmu Borgirissa ja Lock Upissa vaikuttanut, nykyään Brujeriassa sekä Borstalissa soittava rumpalilegenda Nick Barker sanoo olevansa harmissaan siitä, mihin suuntaan äärimetallimusiikki, erityisesti death metal on vuosien saatossa kehittynyt. Barkerin mukaan nykykuoloa vaivaa erityisesti se, että bändit kuulostavat toistensa kopioilta. "30 vuotta sitten riffit olivat tärkein asia ja nyt tärkeintä on se, kuinka nopea tempo biisissä on. Riffeillä ei niin väliä, kunhan rummut nakuttavat kuin kirjoituskone", Barker toteaa tuoreessa Overdriven haastattelussa. "On sääli, että tyyli on kehittynyt siihen suuntaan. Olen vanhan liiton miehiä, eli minusta parasta death metalia ovat (Morbid Angelin) Altars of Madness, (Obituaryn) Slowly We Rot, Possessed, Death ja niin edelleen. Niissä bändeissä riffi oli kaikista tärkein asia. Mutta nyt death metalista on tullut lähes sielutonta ja siinä on tänä päivänä hyvin vähän taiteellisia ansioita. Se on vain kuoloa."

Muun muassa Cradle of Filthissä, Dimmu Borgirissa ja Lock Upissa vaikuttanut, nykyään Brujeriassa sekä Borstalissa soittava rumpalilegenda Nick Barker sanoo olevansa harmissaan siitä, mihin suuntaan äärimetallimusiikki, erityisesti death metal on vuosien saatossa kehittynyt. Barkerin mukaan nykykuoloa vaivaa erityisesti se, että bändit kuulostavat toistensa kopioilta.

”30 vuotta sitten riffit olivat tärkein asia ja nyt tärkeintä on se, kuinka nopea tempo biisissä on. Riffeillä ei niin väliä, kunhan rummut nakuttavat kuin kirjoituskone”, Barker toteaa tuoreessa Overdriven haastattelussa.

”On sääli, että tyyli on kehittynyt siihen suuntaan. Olen vanhan liiton miehiä, eli minusta parasta death metalia ovat (Morbid Angelin) Altars of Madness, (Obituaryn) Slowly We Rot, Possessed, Death ja niin edelleen. Niissä bändeissä riffi oli kaikista tärkein asia. Mutta nyt death metalista on tullut lähes sielutonta ja siinä on tänä päivänä hyvin vähän taiteellisia ansioita. Se on vain kuoloa.”

Lisää luettavaa