Decapitated-kitaristi muistelee ”kipeää ja traumatisoivaa” tapausta, kun yhtyettä syytettiin fanin kidnappauksesta ja joukkoraiskauksesta

Kaikki bändiä vastaan nostetut syytteet kumottiin.

12.05.2022

Puolalainen death metal -suuruus Decapitated joutui muutamia vuosia sitten Amerikan-kiertueellaan tilanteeseen, jossa eräs nainen nosti koko bändiä vastaan syytteet väittäen näiden kidnapanneen ja joukkoraiskanneen hänet. Nelikko kuitenkin vapautettiin kaikista syytteistä kaksi viikkoa ennen oikeudenkäyntiä ”uhrin hyvän voinnin” vuoksi.

Decapitated-kitaristi Wacław J. Kiełtyka alias Vogg puhui aiheesta tuoreessa Scars and Guitars -podcastin haastattelussa ja sanoi sen olleen äärimmäisen pelottava kokemus.

”Koko prosessi oli hyvin kipeä ja traumatisoiva. On vaikea kuvitella, millaista se on, jos et ole koskaan joutunut vastaavaan tilanteeseen”, Vogg sanoo.

”Pahinta oli se, että sinua syytetään asioista, jotka voivat murskata koko urasi ja elämäsi. Se on yksi puoli. Toinen puoli on se, että menetät vapautesi, jos jonkin menee pieleen.”

”Oli todella abstraktia istua isossa oikeussalissa näiden ihmisten edessä ja nähdä ensimmäistä kertaa elämässäni tuomareita ja syyttäjiä. Ja ihmiset puhuivat asioista, joita et ole tehnyt ja yrittävät saada sinut vankilaan kuin olisit maailman pahin ihminen. Sitä vain ajatteli itsekseen: ’Missä minä olen? Onko tämä vain unta vai tapahtuuko tämä todella?’ Se oli hyvin irrationaalinen kokemus.”

”Mutta voimme kaikki nyt paljon paremmin. Siitä on jo muutama vuosi ja olemme tehneet kovasti töitä päästäksemme siitä kaikin tavoin yli. Meillä on uusi levy tulossa, perhesuhteemme ovat vakaat ja alamme oikeasti jo unohtaa koko sen koettelemuksen. Otimme opiksemme ja yritämme jatkaa elämää ilman virheitä ja tehdä hyviä päätöksiä. Näyttää siltä, että asiat ovat ainakin menossa oikeaan suuntaan.”

Voggin mainitsema uusi levy Cancer Culture ilmestyy 27. toukokuuta Nuclear Blastin kautta.

Lisää luettavaa