”Emme ole täydellisiä ihmisiä, mutta emme myöskään kidnappaajia, raiskaajia tai kriminaaleja” – Decapitated kommentoi pidätystään

Puolalaisyhtye saa myös tukea Behemoth-nokkamieheltä, joka toivoo malttia spekulaatioihin ja julkiseen lynkkaukseen.

15.09.2017

Puolalainen äärimetalliyhtye Decapitated on tällä hetkellä pidätettynä Los Angelesissa fanin kidnappauksesta ja joukkoraiskauksesta epäiltynä. Uhrin mukaan kaikki neljä jäsentä raiskasivat hänet yhtyeen keikkabussissa Spokanessa Washingtonin osavaltiossa 31. elokuuta konsertin jälkeen. Decapitated oli parhaillaan yhteiskiertueella Thy Art is Murderin kanssa.

Nyt yhtye on kommentoinut ensimmäistä kertaa julkisuudessa syytteitä ja pidätystä. Bändi kirjoittaa Facebook-sivuillaan peruvansa kaikki sovitut keikkansa, koska näin vakavien syytösten käsittelyssä voi mennä hyvinkin kauan. Lisäksi bändi on laittanut kaikki sosiaalisen median kanavansa toistaiseksi jäihin niihin kohdistuvien herjaavien ja ilkeiden kommenttien vuoksi.

”Emme ole täydellisiä ihmisiä, mutta emme myöskään kidnappaajia, raiskaajia tai kriminaaleja. Kiellämme jyrkästi kaikki meihin kohdistuneet syytteet. Pyydämme kaikilta malttia olla tuomitsematta ennen kuin asian käsittelyssä on päästy lopulliseen tulokseen. Virallista syytettä ei ole vielä tehty ja uskomme, että täydelliset todistajanlausunnot ja todisteet todistavat tapahtumien oikean kulun”, yhtye kirjoittaa.

Behemoth-nokkamies Adam ”Nergal” Darski julkaisi puolestaan omalla Facebook-seinällään pitkän kirjoituksen, jossa tämä antaa tukensa maanmiehilleen ja pyytää kaikkia miettimään kahdesti, ennen kuin alkavat julkisesti kivittää bändin jäseniä sen perusteella, mitä julkisuuteen on tapauksesta kerrottu.

”En ollut Decapitatedin bussissa, en ole puhunut kenellekään enkä tunne muita asiaan liittyviä ihmisiä. En halua spekuloida, mutta olen oppinut niin omassa elämässäni kuin useita vuosia kiertueella viettäneenä, että ihminen on monimutkainen eläin. En ole itse koskaan pakottanut ketään seksiin ja sellaisten tapausten kohdalla täytyy ehdottomasti olla nollatoleranssi. Mutta tunnen Decapitatedin tyypit ja minun kokemukseni mukaan he ovat rehellisiä, kelvollisia ja rankasti töitä paiskivia kavereita”, Nergal kirjoittaa.

Jos he ovat todella syyllistyneet rikokseen, he tulevat kärsimään siitä seuraukset. Mutta muistakaa, että vain muutama tapaukseen liittynyt henkilö on vasta saanut äänensä kuuluviin. Joten pyydän, hengittäkää syvään, laskekaa kymmeneen ja ajatelkaa ennen kuin alatte leimata, syyttää ja tuomita heitä julkisesti sellaisesta, mitä he eivät kenties olekaan tehneet!”

”Minut on pidätetty ja olen viettänyt yön putkassa Venäjällä ja minun passini ja puhelimeni takavarikoitiin. Tiedän, miltä se tuntuu ja voin vain kuvitella millaisia kauhuja ja traumoja ystäväni ja kaikki tapaukseen liittyvät ihmiset juuri nyt käyvät läpi. Toivon syvästi, että tapaus ratkeaa heidän edukseen mahdollisimman nopeasti ja he pääsevät turvallisesti kotiin.”

Lisää luettavaa