Destruction-kitaristi Mike Sifringer on katkaissut yhteydet bändiin, sanoo nokkamies Schmier – ”Hän vain katosi”

Schmier sanoo, ettei itsekään tiedä, mistä on kyse.

05.08.2021

Kun saksalainen thrash metal -veteraani Destruction heinäkuun puolivälissä nousi lavalle Itävallan Area 53 -festareilla, fanien huomio kiinnittyi siihen, että bändin perustajajäsen, kitaristi Michael ”Mike” Sifringer (kuvassa vasemmassa laidassa) ei ollut mukana. Yhtyeen nokkamies Schmier (kuvassa toinen oikealta) kommentoi asiaa myöhemmin sosiaalisessa mediassa ja sanoi, että kitaristi on ollut jo pidemmän aikaa poissa kuvioista eikä häneen ole saatu yhteyttä.

Schmieriltä kysyttiin asiasta tarkemmin tuoreessa Metal Pilgrimin haastattelussa ja hän sanoo, ettei itsekään tiedä, mikä Sifringerin ja bändin tilanne tarkalleen ottaen nyt on.

”Hän katkaisi yhteydet bändiin jo muutamia kuukausia sitten. Menimme studioon ja teimme uuden levyn, mutta hän vain jätti tulematta. Pidimme demosessiot, kirjoitimme biisejä eikä häntä näkynyt missään. Kun yritin lähestyä häntä näiden ongelmien vuoksi, hän vain katosi ja katkaisi kaikki välit”, Schmier toteaa.

”Asiaan selvästi liittyy jotain isompia ongelmia, joista en vielä tiedä. Annamme hänelle kuitenkin vielä aikaa elokuun 19. päivään asti, jolloin julkaisemme asiasta virallisen tiedotteen. Faneille on silloin luvassa myös pieni yllätys.”

”Emme tietenkään aio lopettaa. Mike on perustaja ja tulee aina olemaan tärkeä jäsen bändille, mutta jos hän ei halua enää jatkaa, en voi auttaa enkä pysty näkemään verhojen taakse. Ketään ei voi pakottaa tekemään jotain, mitä itse haluat. Onhan tämä iso pettymys ja myös pieni shokki. Mutta olen ollut tällä alalla jo kauan ja tiedän, että tällaisia asioita voi sattua. Olen aina sanonut, ettemme sulje häneltä ovea vaan asia on hänen käsissään. Saa nähdä, mitä tapahtuu.”

Schmier uskoo, että Sifringerin eroamisen taustalla olisivat ongelmat terveyden kanssa. Hän sanoo yrittäneensä puhua jo vuosi sitten kitaristin kanssa tämän elämäntavoista, mutta tuloksetta.

”Toiset elävät terveellisesti – urheilevat, eivät käytä päihteitä ja elävät edes jotenkin säännöllisesti. Toiset taas… eivät välitä vittuakaan, millä tavalla kohtelevat kehoaan. Ja on aika ilmiselvää, kun katsoo Miken vointia viimeisten vuosien aikana, ettei hän halunnut muuttaa elämäntapojaan. Ryyppääminen, tupakointi ja kaikki sellainen – kun vanhenet, sinun on pakko muuttaa jotain”, Schmier pohtii.

”Kun olimme 17-vuotiaita, musiikki oli hauska harrastus ja yhtä bilettämistä. Emme nukkuneet emmekä välittäneet mistään, koska pystyimme kuitenkin silti esiintymään. Kun ikää tulee lisää, sinun täytyy alkaa pitää huolta itsestäsi ollaksesi iskussa. Siinä asiassa minun ja Miken näkemykset eroavat toisistaan. Mutta ei siitä sen enempää – hän on oma persoonansa ja toimii kuten haluaa. Jos hän haluaa elää tuolla tavalla, se on hänen päätöksensä.”

Schmier sanoo ymmärtävänsä faneja, joiden mielestä bändi ei ole mitään ilman Sifringeriä, mutta lisää, että hän on bändin pääasiallinen biisintekijä, joten kitaristin vaihtumisella ei siinä mielessä ole isoa merkitystä.

”Mike kirjoitti joskus jotain kanssani, suurimman osan kamasta olen kirjoittanut itse. Olen bändin biisintekijä, vaikken olekaan kitaristi. Tätä eivät kaikki fanit tiedä”, Schmier sanoo.

”Bändi tulee joka tapauksessa jatkamaan emmekä aio muuttaa soundiamme tai tyyliämme. Toivon, että fanit antavat meille mahdollisuuden ja näkevät, ettemme ole vielä kuolemassa.”

Destruction julkaisee seuraavaksi livetaltioinnin tammikuussa 2021 soittamastaan striimikeikasta. Live Attack ilmestyy 13. elokuuta blu-ray- ja cd-formaateissa.

Lisää luettavaa