Devin Townsend ei pysty kuuntelemaan levyä, joka esitteli hänet suurelle yleisölle – ”Se ei johdu musiikista…”

Townsendilla on viha-rakkaus-suhde Steve Vain Sex & Religioniin.

04.04.2019

Maailmalla suurta suosiota sooloartistina sekä hiljattain kuopatun Devin Townsend Project -yhtyeensä kanssa saavuttanut Devin Townsend nousi suuren yleisön tietoisuuteen ensimmäisen kerran kitaravelho Steve Vain Sex & Religion -albumin myötä. Hiljattain Lontoossa Empath-levynsä tiimoilta vieraillut Townsend kertoi Q&A-tilaisuudessa, ettei pysty edelleenkään kuuntelemaan tuota vuonna 1993 ilmestynyttä albumia, jolla hän laulaa.

”Se ei johdu musiikista, vaan siitä, mitä muita asioita siihen liittyy”, Townsend perustelee.

”Olin 20-vuotias, kun menin Los Angelesiin sitä levyä tekemään ja minulla oli alasta mielikuva, joka varmasti monilla muillakin muusikoilla on. Kuvittelin, että kun sinusta tulee muusikko, kaikki sujuu leikiten – teet videoita, saat levyt kauppaan tuosta vaan. Olen myös aina ollut kiinnostunut musiikin… ei henkisyydestä, mutta siitä, miten se on näkymätön asia, joka on yhteydessä sieluun. Los Angelesissa kuvitelmani romuttuivat heti. Olin ihan, että ’Voi luoja, mitä vitun paskaa!’ Kaikki ne kikat, jolla joku saadaan näyttämään jumalaiselta, miten naamaa Photoshopataan ja kuvia otetaan tietystä kulmasta missä hampaat näyttävät hyvältä… Jotain kuusikymppistä maalattuine vatsalihaksineen myydään seksikkäänä.”

”Tajusin hyvin nopeasti, miten vituillaan hommat ovat eikä kenelläkään ole vastauksia. Ja koska minun pumpulinen ajatukseni siitä, mitä musiikki ja tämä ala ovat teilattiin hyvin nopeasti, aloin pohtia… Steve Vain levy edustaa minulle perustavanlaatuista ajatusmaailman muutosta, joten en tunne yhteyttä siihen musiikkiin. Sen vuoksi perustinkin Strapping Young Ladin, koska halusin tehdä musiikkia, jossa kaikki palaa ja on kamalaa”, Townsend toteaa.

Townsendin kokemus ei kuitenkaan vaikuttanut hänen ja Vain ystävyyteen ja kaksikko onkin nähty vuosien varrella usein tekemässä yhteistyötä. Vai muun muassa vierailee Townsendin juuri ilmestyneellä Empath-levylläkin.

”Ilman Steveä en olisi nyt tässä. Ja olen yhä hänen töidensä suuri fani. Steve Vai merkitsi minulle paljon jo ennen tapaamistamme ja arvostan ystävyyttämme yhtä paljon kuin mitä tahansa elämääni erottamattomasti kuuluvaa asiaa. Joten hurraa Stevelle ja tuolle levylle”, Townsend ylistää.

Lisää luettavaa