Devin Townsendilta omaelämäkerta ja uutta musiikkia samassa kunnianhimoisessa paketissa

12.04.2016

Nykyprogen rakastettavin ja taatusti tuotteliain monilahjakkuus Devin Townsend julkaisee omaelämäkerran elokuussa 2016. Tyylilleen uskollisena Townsend ei tyytynyt ainoastaan kirjoittamaan ja julkaisemaan Only Half There -kirjaa, vaan opuksen mukana tulee myös albumillinen uutta musiikkia. Townsend itse kuvailee kirjan syntyä näin:

– Luulin, että kirjan kirjoittaminen olisi helppoa. Ei ollut. Kirjoitin aikuiseksi kasvamisesta, musiikista, luovasta prosessista, henkilökohtaisen kasvun ja ”uran” kehityksen yhteydestä, ja se kaikki sai minut ajattelemaan paljon muitakin juttuja. Esimerkiksi eri albumien tekoon liittyviä positiivisia ja negatiivisia kokemuksia, ja miten jokainen albumi vaikutti minuun henkisesti, fyysisesti ja tunnetasolla. Nyt se on kaikki kuitenkin täällä: lapsuudestani siihen, kun aloin työskennellä Steve Vain kanssa, Strapping Young Ladin perustamisesta Devin Townsend Projectiin, siitä Casualties of Cooliin, ja lopulta siihen, miten olen oikeasti vasta puolimatkassa (”only half there”).

Tuore Iceland-niminen albumi tulee sekä kirjan karvalakkiversion että erikoisversion kera. Spessujulkaisussa on myös Devinin nimmari, numeroitu säilytyslaatikko, sekä vielä toinen albumi Ancient, täynnä ennenjulkaisemattomia demobiisejä. Lisäksi ehkä hauskimpana pikku lisänä paketin uumenista löytyy neljä uniikkia Devinin piirtämää sarjakuvaa.

Kirjauutisen julkistamisesta sosiaalisessa mediassa on vasta pari päivää, mutta jo nyt kirjan erikoisversion ensipainos on loppuunmyyty. Valtaisan kysynnän vuoksi sitä kuitenkin tehdään halukkaille lisää. Ennakkotilaus toimii englantilaisen kustantajan Rocket 88:n nettisivuilta.

Lisää luettavaa