Dimebag Darrellin saappaisiin Pantera-kiertueella hyppäävä Zakk Wylde: ”Ihan sama mitä teen, tulen aina kuulostamaan itseltäni”

Wylde sanoo pyrkivänsä olemaan Panteran tuotannon alkuperäisversioille mahdollisimman uskollinen, muttei koskaan tule kuulostamaan täysin Dimebagilta.

03.11.2022

Phil Anselmo ja Rex Brown aikovat lähteä kiertueelle Pantera-nimen alla juhlistamaan yhtyeen musiikkia ja kunnioittamaan edesmenneiden Dimebag Darrellin ja Vinnie Paulin muistoa. Tähän tehtävään Anselmo ja Brown pyysivät avukseen Anthrax-rumpali Charlie Benanten sekä Zakk Wylden, jonka nimi on heitetty ilmoille aina Panteran uudesta tulemisesta tai tribuutista puhuttaessa siitä lähtien, kun Wylden läheinen ystävä Dimebag ammuttiin lavalle joulukuussa 2004.

Wylde avasi tuoreessa Guitar World -lehden haastattelussa hieman sitä, miten hän asennoituu tuleviin Pantera-keikkoihin ja Dimebag Darrellin tekemien biisien ja riffien soittamiseen. Wylde toteaa ykskantaan, että vaikka hän pyrkiikin tekemään kunniaa ja oikeutta biiseille ja Dimebagille, sataprosenttisen täydellisesti emuloitua soittoa on turha edes odottaa.

”Ihan sama mitä teen, tulen aina kuulostamaan itseltäni. Vaikka treenaisin kuinka ja pysyisin niin uskollisena kuin voin, en voi koskaan paeta sitä”, Wylde tuumaa.

”Se on kuin Randy Rhoads olisi laitettu soittamaan Eddie Van Halenin Eruptionin. Vaikka hän olisi tehnyt mitä, se olisi kuulostanut Randyn soitolta, ei Eddien. Et koskaan voisi erehtyä luulemaan Randya Eddieksi tai Eddietä Randyksi. Sama koskee minua, kun soitan Dimen juttuja.”

”Menen paikalle, opettelen biisit, olen Dimelle niin uskollinen kuin pystyn ja olen oma itseni. Aion pitää hauskaa enkä odota kuulostavani Dimeltä, kuten ei kenenkään muunkaan pitäisi. Samalla tavalla olen soittanut aina, oli kyse sitten Ozzyn bändistä tai jostain muusta.”

Wylde kertoo soittavansa kiertueella osittain Dimebag Darrellin soittokamoilla kuten vahvistimilla ja hänen tuekseen lähtee myös Darrellin entinen kitarateknikko.

”Minulla on vielä paljon asioita selvitettävänä, mutta odotan innolla, kun palaset saadaan loksahtelemaan paikoilleen.”

Ensimmäiset Pantera-keikat soitetaan Etelä-Amerikassa järjestettävillä Knotfesteillä joulukuussa. Kesälle 2023 on juuri julkistettu Panteran ensimmäiset Euroopan-keikat; yhtye nähdään sekä Rock Im Park- että Rock Am Ring -festivaaleilla kesäkuun alussa.

Lisää luettavaa