”Dna:mme ajaa meidät kohti sukupuuttoa” – haastattelussa Spectral Souls

Perulainen Spectral Souls on ollut kasassa vasta nelisen vuotta, mutta yhtyeen esikoinen kuulostaa kypsältä ja varmalta teokselta. 

10.04.2023

Kuinka Towards Extinction -albumi syntyi? 

– Meillä on taustaa musiikin parista ja eri bändeistä jo vuosien ajalta. Itse olen soittanut yhtyeissä kolme vuosikymmentä, ja kaikki kokemus kuuluu levyltä, kitaristi-laulaja Martin Revoredo sanelee. 

– Olin kirjoittanut noin 80 prosenttia kappaleista ennen Spectral Soulsia, ja loput syntyivät levyn teon äärellä. Mielestäni tämä on syy, miksi albumi kuulostaa yhtenäiseltä. Osansa on tietysti jäsenten välisellä kemiallakin. Olemme ystäviä, ja sen vuoksi homma toimii näinkin hyvin. 

Albuminne ilmestyi omakustanteensa viime vuonna. Nyt puikoissa on hollantilainen Hammerheart-levy-yhtiö, joka levittää kiekkoa suuremman yleisön korville. Etsittekö edes aikoinaan levytysdiiliä? 

– Emme. Päätimme tehdä hommat itse, koska halusimme pitää kaiken kontrollin omissa käsissämme pienintä yksityiskohtaa myöten. 

– Kun Hammerheartilta otettiin myöhemmin yhteyttä, päätimme lähteä mukaan, koska he ovat vakavasti otettava lafka. Ajattelimme, että saamme sen kautta enemmän näkyvyyttä erityisesti Euroopassa. Emme ole katuneet yhteistyötä hetkeäkään, on hienoa olla työsuhteessa heidän kanssaan. 

Sanoituksenne ovat karua luettavaa, eikä niissä anneta juuri toivoa ihmiskunnalle. Mikä motivoi jatkamaan elämää tällaisessa maailmassa? 

– Tekstit peilaavat todellisuutta, jossa elämme. Mielestäni ihmiset ovat luomakunnan surkein laji. Itsetuhoinen laji, joka tuhoaa kaiken koskemansa. Jos luomme jotain hyvää, joku toinen kärsii siitä. Tapamme toisiamme huvin vuoksi… Mutta on toki hyviäkin tyyppejä. Totuus kuitenkin on, että dna:mme ajaa meidät kohti sukupuuttoa. 

– Onko elämä elämisen arvoista? Se on tietysti jokaisen oma päätös, sillä meillä kaikilla on varmasti syitä elää. Emme tietenkään halua yllyttää ihmisiä itsemurhaan tai muuta vastaavaa. Kerromme vain tarinoita maailmasta sellaisena kuin se on. Monet taas elävät omassa kuplassaan ajatellen iloisia asioita, koska he ovat päättäneet sulkea silmänsä todellisuudelta. 

Spectral Soulsin musiikin pohja on vahvasti 1990-luvun taitteen death metalissa. Siitä on helppo löytää tuttuja vaikutteita, mutta yhtye on saanut tuotua musiikkiinsa paljon omaa otetta. Minkälaisten yhtyeiden parissa olette kasvaneet? 

– Pääasiallisia innoittajiamme ovat olleet jenkkiläiset Morbid Angel, Monstrosity, Cannibal Corpse ja Death. Eurooppalaisista nimistä on nostettava esiin ainakin Pestilence ja Carcass. 

Uranne tuntuu olevan mukavassa nousussa. Mitä odotatte tulevalta? 

– Pääasiallinen tavoite on kiertää Amerikassa ja Euroopassa, jotta saisimme nimeämme esiin kaikissa mahdollisissa paikoissa. Maailman tulee tietää, että Perusta tulee hyvää metallia, ja meidän täytyy ehdottomasti jatkaa tätä taivalta. 

– Kirjoitamme juuri toista albumiamme, melkein kaikki sen biisit ovat jo valmiita. Meidän täytyy tehdä vielä paljon töitä niiden kanssa, mutta pääajatus levystä on selvillä. 

Julkaistu Infernossa 2/2023.

Lisää luettavaa