Doomlegenda Lee Dorrian: ”Olen kyllästynyt matkijoihin, jotka suoltavat samoja halpoja Sleep-, Pentagram- ja Kyuss-riffikopioita”

"Minusta osoittaa vain rehellisyyden puutetta, kun samaa kuvastoa ja aihepiiriä toistetaan vain uudelleen ja uudelleen."

Kuva: Ester Segarra

Edesmenneen Cathedralin nokkamies Lee Dorrian kertoo Metal Injectionin haastattelussa olevansa kyllästynyt paikoillaan polkeneeseen doom metal -skeneen ja haluavansa With the Dead -yhtyeensä kanssa tuoda piireihin tuoreutta ja uutta virtaa.

”Olen kyllästynyt matkijoihin, jotka suoltavat samoja halpoja Sleep-, Pentagram– ja Kyuss-riffikopioita ja käyttävät täysin samaa okkultismikuvastoa – ei sillä, että minulla olisi mitään juuri näitä mainitsemiani bändejä vastaan”, Dorrian toteaa.

”90-luvulla avaruus ja pilvenpoltto oli kova juttu, sitten tulivat muotiin noidat ja paholaiset ja biisien nimet napattiin vanhoista, obskuureista kauhuleffoista. Minusta sellainen on tänä päivänä aika väsynyttä, jos ihan rehellisiä ollaan. Se oli ihan hienoa jonkun aikaa, mutta minusta osoittaa vain rehellisyyden puutetta, kun samaa kuvastoa ja aihepiiriä toistetaan vain uudelleen ja uudelleen ja uudelleen ilman minkäänlaista omaa ajatusta tai mielikuvitusta. With the Deadin kanssa halusimme pistää itsemme peliin paljon enemmän sen sijaan, että turvautuisimme vanhoihin juttuihin.”

”Olemme doomyhtye, joten se, mitä soitamme, on meillä veressä. Se kumpuaa halustamme olla niin raskas bändi kuin vain pystymme, johtuen maailman nykyisestä tilasta ja omista kokemuksistamme. Voisimme hyvin tehdä jotain vähemmän ’brutaalia’ ja musikaalisempaa bändin ulkopuolellakin, mutta tämä on vain täydellinen alusta kanavoida kaikki turhautumisemme.”

With the Deadin toinen pitkäsoitto Love from with the Dead julkaistiin 22. syyskuuta. Lisää Lee Dorrianin tarinointia löytyy myös tuoreimman Inferno-lehden sisuksista.