Dream Theater saapuu kahdelle keikalle Suomeen – juhlii pyöreitä täyttävää konseptilevyään

Progemetallijätti nähdään Helsingissä ja Oulussa.

Progressiivisen metallin kuninkaallisiin kuuluva Dream Theater nähdään alkuvuodesta 2020 jälleen Suomessa. Yhtye konsertoi Helsingin Jäähallissa 17. tammikuuta ja seuraavana iltana vielä Oulun Teatriassa. Liput konsertteihin tulevat myyntiin keskiviikkona 18. syyskuuta kello 12.

An Evening with Dream Theater -kiertueella yhtye juhlistaa niin tänä vuonna julkaistua viimeisintä pitkäsoittoaan Distance Over Timea sekä lokakuussa 1999 ilmestynyttä Metropolis Pt. 2: Scenes from a Memory -konseptialbumiaan. Scenes from a Memory tullaan esittämään Suomeenkin ulottuvalla Euroopan-kiertueella kokonaisuudessaan.

”Se oli meille hyvin tärkeä levy, kun puhutaan tarinankerronnasta ja sellaisesta. Sehän oli meidän ensimmäinen konseptialbumimme. Se oli myös ensimmäinen levymme Jordanin [Rudess, nykyinen kosketinsoittaja] kanssa, sekin on tärkeä asia. Se oli lisäksi ensimmäinen kerta, kun emme käyttäneet ulkopuolista tuottajaa. Muistan keskustelleeni silloin Miken [Portnoy, entinen rumpali] kanssa ja hän ehdotti, että tuottaisimme levyn itse. Ja niin me olemme tehneet siitä lähtien”, kertoi kitaristi John Petrucci taannoin Rolling Stone -lehden haastattelussa.

Europe! The response to Distance Over Time 💀 has been overwhelmingly positive and we are really looking forward to…

Posted by Dream Theater on Wednesday, September 11, 2019