Ed Force One takaisin taivaalle

22.03.2016

Iron Maidenin valtava jumbojetti Ed Force One on taas lentokunnossa. Se lennetään tänään Brasiliaan, josta bändi saa sen uudelleen käyttöönsä Book of Souls -kiertueelle, pilottinaan tietenkin laulaja Bruce Dickinson.

Chilen lentokentällä kymmenisen päivää sitten pahasti vaurioitunut Boeing 747 korjattiin ällistyttävän nopeasti, sillä korjaukset olivat sanalla sanoen massiivisia. Chileen lennätettiin projektia varten insinöörejä Islantia ja Saudi-Arabiaa myöten, sekä kaksi uutta neljän miljoonan dollarin arvoista moottoria, kummankin paino vaatimattomat 5 000 kiloa.

Bändin Facebook-sivuilta löytyy muuten hillittömän viileitä kuvia näistä korjaustöistä, käykääpä tsekkaamassa täältä. Samassa osoitteessa myös Dickinson ylistää vuolaasti kaikkien mukana olleiden ponnisteluja:

– Tämä uskomattoman monimutkainen operaatio saatiin tehtyä tyrmäävän nopeasti ja perinpohjaisesti ja olemme erittäin onnellisia siitä, että saamme koneen nyt takaisin! Haluamme kiittää Air Atlantaa ja heidän mahtavaa pelastustiimiään heidän fantastisesta ponnistelustaan, niin että he saivat tämän tehtyä näin lyhyessä ajassa. Kiitos myös Boeingille, LAN Chilelle, ACS:lle ja Rock It Cargolle heidän korvaamattomasta avustaan. Olemme pahoillamme faniemme puolesta Cordobassa, Buenos Airesissa, Riossa ja Belo Horizontessa, koska he eivät päässeet näkemään konettamme. Mutta toivottavasti he nauttivat kuitenkin keikoista yhtä paljon kuin me.

– Meidän täytyy myös kiittää Killer Krew -roudareitamme, jotka löysivät itsensä onnettomuuspäivän lauantaina lounasaikaan Santiagon lentokentältä, mukanaan yli 20 tonnia kalustoa ja yli 60 ihmistä, jotka piti jotenkin saada Cordobaan varhain seuraavaksi aamuksi rakentamaan meidän valtavaa show’tamme. Välimatka oli ”vain” tuhat kilometriä, mutta välissä oli sellainenkin pieni juttu kuin Andien vuoristo! He tekivät sen, nippanappa, ja koko Cordoban show meni hienosti, samoin kuin kaikki muutkin Ed Force Onen missaamat show’t. On melkoinen logistinen taikatemppu löytää ja organisoida noin lyhyellä varoitusajalla kaikki kuljetus, korvaavat lennot, järjestää uusiksi lentoaikataulut, kaikki mahdollinen, jotta pystyimme soittamaan nuo neljä seuraavaa show’ta ajoissa ilman Ed Force Onea, jolla kaikki normaalisti kulkee. Mahtava ponnistus, tiimi! Suuret kiitokset kaikilta meiltä. Samoin kiitos pr-tyypeillemme MOVE- ja ACS-toimistoilla, kaikesta heidän avustaan ja ajastaan tämän tiimoilta.

Lisää luettavaa