Edesmenneen Death/Cynic-rumpalin elinluovutusta ei hyväksytty – ”Tämä tekee minut äärimmäisen vihaiseksi ja pahoinvoivaksi”

Sean Reinertin elimet eivät kelpaa luovutettavaksi tämän seksuaalisen suuntautumisen vuoksi, kertoi aviomies.

12.02.2020

Death– ja Cynic-yhtyeistä tuttu rumpali Sean Reinert menehtyi 24. tammikuuta. Hän oli kuollessaan 48-vuotias.

Reinert oli ilmoittautunut elintenluovuttajaksi, mutta rumpalin puolison Tom Snyderin mukaan miehen viimeinen toive ei tule toteutumaan, koska hänen elimiään ei oteta vastaan. Syynä on se, että Reinert oli homoseksuaali, joka oli ollut seksuaalisesti aktiivinen viimeisen 12 kuukauden aikana.

”Kun palasin kotiin sen jälkeen, kun Sean oli menehtynyt, sain puhelun noin yhden aikaan yöllä. Se oli joku, joka työskenteli elinluovutusohjelmassa siinä sairaalassa, jossa Sean menehtyi. Heidän tietokantansa mukaan Sean oli ilmoittautunut luovuttajaksi ja he halusivat saada prosessia eteenpäin kanssani. En siinä kohtaa pystynyt käsittelemään asiaa, joten pyysin heitä ottamaan yhteyttä myöhemmin. He sanoivat, että elimet tulee ottaa talteen seuraavan 24 tunnin aikana, joten voimme palata asiaan seuraavana aamuna”, Snyder kertoo.

”Keskustelimme Seanin Patti-siskon kanssa asiasta ja totesimme haluavamme kunnioittaa Seanin toivetta. Soitin luovutusihmisille ja sanoin olevani valmis viemään asiaa eteenpäin. Nainen toisessa päässä aloitti kyselyn. Muutaman peruskysymyksen jälkeen hän kysyi, oliko Sean seksuaalisesti aktiivinen homomies. Enempää ajattelematta vastasin kyllä ja hän vastasi lähes välittömästi, että ’Valitettavasti se tarkoittaa sitä, että…’ ja minä menin kauttaaltani tunnottomaksi, koska tiesin, mitä hän aikoo sanoa.”

”Seanilla ei ollut HI-virusta tai sen puoleen mitään muitakaan sukupuolitauteja. Mutta koska hän oli vuonna 2020 Amerikassa asuva homomies, hänen ei annettu toteuttaa viimeistä toivettaan pelastaa toisen ihmisen henki elinluovutuksella. Ihmisten annetaan siis mieluummin kuolla elinluovutusjonoon kuin antaa heille Seanin elimiä. Hänen aviomiehenään tämä tekee minut äärimmäisen vihaiseksi ja pahoinvoivaksi”, Snyder kirjoittaa.

Lisää luettavaa