Ei enää Ruotsiin, kiitos – Triptykon ei arvosta länsinaapurimme festivaaliyleisöä

Kuva: Christian Martin Weiss

Triptykonia nykyään hallinnoiva Tom Gabriel Fischer puhui Metalshop TV -kanavalle videohaastattelussa raskasta musiikkia soittavan bändin ongelmista rockfestareilla. Triptykon on tunnetusti aivan yhtä julmaa kamaa kuin Fischerin edellinen bändi Celtic Frostkin, ja klassinen, aurinkoinen festarilava ei ole aivan bändin omin juttu.

”On meille sattunut pari kertaa niin, että festariyleisö oli biletunnelmissa ja me olimme aivan väärä bändi lavalle. Ja se on ihan ok. Se on luonnollista”, Fischer totesi haastattelussa.

Kun häneltä kysyttiin tarkemmin, missä ongelmia on esiintynyt, Fischerin syyttävä sormi osoitti länsinaapuriamme kohti.

”Niin on käyny kahdesti Ruotsissa. Sen vuoksi olen ollut vastahakoinen lähtemään enää Ruotsiin festarikeikoille. Jostain syystä ruotsalainen festivaaliyleisö ei osaa valmistautua Triptykonia varten. Ja se on ihan ok. Se on heidän oikeutensa, tehkööt kuten huvittaa”, Fischer sanoo.

”Muissa maissa reaktio on ollut päinvastainen. En tiedä, miksi. Ehkei meissä ole vain riittävästi Abbaa. Tai ehkä meillä pitäisi olla maskit.”

Festarikeikoista puheen ollen, olisiko tässä yhtyeessä ainesta ensi kesän Tuskaan tai jollekin muulle metallifestarille? Celtic Frostin keikka vuonna 2006 oli ainakin silkkaa murhaa!