”Ei tullut mieleenkään, että Nuclear Blastin kaltainen iso lafka voisi olla meistä kiinnostunut” – haastattelussa The Spirit

Parinkymmenen vuoden takaisten skandinaavisten äärimetalliklassikoiden hengessä tykittelevä saksalaisbändi The Spirit on tekemässä vakaata nousua genrensä huipulle.

The Spirit on perustettu vain kolme vuotta sitten, mutta musiikkinne kuulostaa todella valmiilta ja ammattitaitoiselta. Onko teillä mainittavia taustoja tunnetummissa bändeissä? 

– Sounds from the Vortex -albumi kuulostaa hyvältä, koska olemme panostaneet siihen paljon aikaa, työtä ja rahaa. Sillä on iso ero, tekeekö hommat kunnon studiossa vai äänittääkö kotona, laulaja-kitaristi MT (alias Matthias Trautes) selventää. 

– Olemme soittaneet muissakin bändeissä, mutta en oikein usko, että se on vaikuttanut suuresti tähän levyyn. Esimerkiksi minä, joka kirjoitan pääosan kappaleista, en ole koskaan äänittänyt tai julkaissut mitään musiikkia aiemmin. 

Mikä on tämä pyörre tai nielu, josta levyn otsikossa puhutte? 

– En aio puhua sanoitusten tai albumin nimen yksityiskohdista, koska mielestäni ihmisten tulee ajatella asioita itse. Tällä pyörteellä on minulle useita eri merkityksiä. 

Solmitte levytyssopimuksen suuren metallilevy-yhtiön Nuclear Blastin kanssa. Millainen prosessi levydiilin saaminen oli, ja olitteko yllättyneitä, kun saitte yhteydenoton juuri tältä porukalta? 

– Kun olimme saaneet levyn valmiiksi, otimme yhteyttä moniin levy-yhtiöihin, mutta yksikään ei vaikuttanut olevan kiinnostunut. Ajattelimme, että vittu, tämähän ei pysäytä meitä, joten julkaisimme levyn itse vuoden 2017 lopussa. 

– Ei tullut mieleenkään, että Nuclear Blastin kaltainen iso lafka voisi olla meistä kiinnostunut, joten emme edes lähettäneet heille albumia. Muutama kuukausi levyn julkaisun jälkeen Nuclear Blastilta otettiin yhteyttä. He pitivät musiikistamme paljon. Olimme kieltämättä todella yllättyneitä! 

Musiikistanne löytyy paljon vaikutteita esimeriksi Unanimatedin ja erityisesti Dissectionin suunnalta, mistä bändi on saanut kuulla jo varmasti riittämiin. Mikä Dissectionin vaikutus teihin on ihan rehellisesti sanottuna? 

– He ovat vaikuttaneet meihin paljon, kuten moni muukin skandinaavinen yhtye 90-luvulta. Minusta Dissectionin musiikissa on hieman sama juttu kuin Iron Maidenillä, Black Sabbathilla ja Morbid Angelillä: he ovat oman alagenrensä mestareita, eikä tule koskaan toista bändiä, joka voi nousta samalle tasolle. Minusta vertailut Dissectioniin ovat hieman yliampuvia. 

Sounds from the Vortex on äänitetty jo lähes pari vuotta sitten. Mikä on yhtyeenne nykytila, eli onko uutta materiaalia tekeillä, ja jos on, mitä pystyt kertomaan sen linjasta? 

– Olemme aloittaneet biisinkirjoituksen toiselle albumille, mutta on vielä aikaista puhua mistään yksityiskohdista. Nostimme jo debyytillämme riman erittäin korkealle, joten teemme hommia ihan rauhassa, jotta saamme sille aikaiseksi hyvän ja arvoisensa seuraajaan. 

– Sen verran voin kuitenkin paljastaa, että tulossa on synkkää musiikkia kovalla energialla ja tunteenpalolla. 

Julkaistu Infernossa 7/2018.

Lisää luettavaa