”En usko, että meidän sanoitukset tulevat koskaan kertomaan naisista, moottoripyöristä ja ryyppäämisestä” – haastattelussa Silver Bullet

Ensimmäisellä levyllään kauhusta ammentavia sanoituksia mahtipontiseen heavy metaliin sekoittanut Silver Bullet jatkaa samoissa merkeissä, mutta entistä vakuuttavampana ja itsevarmempana.

Uusi Mooncult on Screamworks-debyyttiänne (2016) sulavampi ja kaikilta osin valmiimpi julkaisu. Millaisissa fiiliksissä albumi syntyi? 

– Mooncultin tekeminen oli huomattavasti paremmin suunniteltua kuin debyyttimme. Tällä kertaa minä hoidin säveltämisen lähes kokonaan, ja teemalevy tietysti vaatiikin erilaista lähestymistä biisien rakentamiseen, kitaristi-laulaja-kosketinsoittaja Hannes Horma vastaa. 

– Vaikka projekti oli pitkä, meillä oli erittäin hyvä fiilis siitä, että biisimateriaali on tällä kertaa todellakin entistä vahvempaa. 

Konseptialbumin tarina on osin faktaa ja osin fiktiota. Voisitko hieman avata aiheen taustoja? 

– Mooncultin tarina perustuu Skotlannissa vuosina 1590–1592 tapahtuneisiin North Berwickin noitavainoihin. Päähenkilö Lord Thomas Cliftonhall ja hänen tyttärensä Euphemia Meredith Maclean ovat keskeisiä hahmoja myös näissä hirveyksissä. 

– Halusimme lisätä jo valmiiksi synkkään tarinaan hieman yliluonnollisuutta ja kauhutarinoista tuttuja elementtejä. Vaikka tarina paisui melko eeppisiin mittakaavoihin, se lähti yksinkertaisesta ideasta ihmisten pahuudesta ja siitä, mitä he ovat valmiita tekemään saadakseen jotain menetettyä takaisin. 

Kahdelle albumillenne kirjoitetut sanoituksenne ovat siis olleet pääosin fiktiivisiä. Onko koskaan tullut mieleen kirjoittaa omasta arkielämästä ja ympäristöstä kumpuavia sanoituksia? 

– En usko, että meidän sanoitukset tulevat koskaan kertomaan naisista, moottoripyöristä ja ryyppäämisestä, mutta kyllä meillä on aina ollut mukana pohdintaa omasta elämästä ja varsinkin ympärillämme tapahtuvista asioista. Mooncultilla on käsitelty paljonkin henkilökohtaisia asioita, ja onhan se yksinkertaisuudessaan erittäin surullinen rakkaustarina. 

Saksa ja muu Keski-Eurooppa lienee melodisen ja korkealentoisen metallin suurinta markkina-aluetta, ja julkaisette levynne jälleen saksalaisen lafkan kautta. Onko näillä asioilla jokin yhteys? 

– Totta kai! Halusimme suunnata suurimman markkinoinnin ja panoksen siihen suuntaan jo debyyttilevyllämme. Yhteistyö Reaper Entertaiment Europen kanssa on lähtenyt käyntiin erittäin hyvin, ja nyt tuntuu siltä, että vuosien työ alkaa viimeinkin tuottaa hedelmää. 

Musiikkinne on kaikkine elementteineen isoa, ja niin ovat varmaan myös haaveenne. Mihin suuntaan Silver Bullet jatkaa tästä? 

– En usko, että suunta kauheasti muuttuu. Keskitymme edelleen tekemään sellaista musiikkia, josta itse pidämme, ja keikkailemme mahdollisimman paljon. Jo nyt on muutamia mahtavia juttuja tulossa keikkarintamalla, ja koko ajan tehdään työtä, että kaikki asiat kasvaisivat suuremmiksi. 

Julkaistu Infernossa 3/2019.