Ennakkosoitto: Noumenan single vie sotakokemusten keskelle – lyriikkavideon kuvat kiteyttävät kappaleen tunnelman

Sanoitusvideo on koottu SA-kuva-arkiston kuvista.

20.08.2020

Ähtäriläinen Noumena julkaisee 4. syyskuuta uuden pitkäsoittonsa Anima. Aiemmin kesällä julkaistu ensimmäinen singlelohkaisu Saatto saa perjantaina 21. elokuuta jatkoa toisesta singlestä Murtuneet, jonka lyriikkavideo on nyt Infernon ennakkosoitossa.

”Kappaleessa yhdistyvät kaihoisan tarttuvat melodiat, vaihtelevat tunnelmat ja vahva tarina. Vaikka biisi onkin polveileva, draaman kaari kantaa ja kokonaisuus pysyy hienosti kasassa”, kuvailee biisin säveltänyt kitaristi Tuukka Tuomela.

Kappaleen lyriikkavideo pohjautuu SA-kuva-arkiston kuviin talvi-, jatko- ja Lapin sodasta. Kuvissa kiteytyy kappaleen tunnelma sekä sanoitusten viesti.

”Biisi käsittelee sotaa ja sen vaikutuksia, muttei perinteisestä sankarinäkökulmasta. Sodat jättävät jälkeensä kuolleita, haavoittuneita ja rikkinäisiä ihmisiä. Sodan pitkät varjot kurkottavat yli vuosikymmenten ja sukupolvien. Jotkut käyttävät sodan muistoja ja traumoja hyväkseen, jotkut kärsivät niistä suunnattomasti ja jotkut vain yrittävät elää niin kanssa”, analysoi sanoittaja Hannu Savolainen.

Lisää luettavaa