Ensinäyttö: Blame Me! -yhtyeen Musket Fire on feministinen anthem tasa-arvoisemman maailman puolesta

Reipasta rokkia idyllisessä merikontissa.

16.06.2022

Melko tasan vuosi sitten debyyttipitkäsoittonsa julkaissut Blame Me! -yhtye julkaisee huomenna perjantaina (17.6.) uuden Musket Fire -singlen, joka laulaja Bini Silvennoisen mukaan sai lähtölaukauksensa #punkstoo-kohusta sekä mormonikirkon homofobisista kommenteista.

”Yli 25 vuotta homofobisen kirkon kasvattina loi omaan päähän ajatusmaailman, jota oli vaikea ravistaa pois ja joka aiheutti vahvoja syyllisyyden tunteita siinä vaiheessa, kun vihdoin alkoi ja pystyi hyväksymään itsensä itsenäisesti ajattelevana henkilönä ja seksuaalivähemmistön edustajana”, Silvennoinen toteaa.

”Naisten ja seksuaali-/sukupuolivähemmistöjen muotti on vieläkin niin kapea, että siihen kasvaminen luo järjettömästi painetta ja samalla näkymättömät seinät ja lasikaton, joiden läpi on vaikea päästä murtautumaan. Musket Fire kertoo näiden rajojen murtamisesta ja siitä raivosta, joka sisällä kuohuu tasa-arvoisemman maailman puolesta.”

Kappaleen kylkeen tehty video saa nyt ensiesityksensä Infernon kautta. Juho Jokimiehen ohjaamalla videolla ei nähdä yhtyeen kitaristia Jesse Marttilaa, sillä kitaristille sattui juuri kuvausten aikoihin onnellinen perhetapahtuma.

”Videolla kaahataan reipasta rokkia idyllisessä merikontissa. Sen tarina ottaa kantaa perinteisen avioliittonormin murtamiseksi ja painottaa yksilön vapautta tehdä omat päätökset ja johdattaa itse omaa elämää.”

YouTube video

Lisää luettavaa