Ensinäyttö: Sirkuit Preikerin Surunsyöjä on vihainen kannustin masennuksen kanssa kamppaileville

Kappale esittelee samalla Medeian Samuli Peltolan sooloprojektin esikois-ep:tä.

23.03.2022

Medeia-kitaristi Samuli Peltolan sooloprojekti Sirkuit Preiker julkaisee eponyymin debyytti-ep:nsä 29. huhtikuuta. Pienjulkaisua ennakoiva single Surunsyöjä julkaistaan virallisesti 24.3., mutta kappaleen musiikkivideo saa jo nyt ensiesityksensä Infernon välityksellä. Surunsyöjä kertoo aiheesta, joka koskettaa valitettavan monia eli vaikeasta masennuksesta. Aihe on myös Peltolalle hyvin omakohtainen.

”Omalla kohdallani homma alkoi olla siinä määrin fataalia, että jouduin osastolle. Videolla nähtävä mieshoitsu itse asiassa soitti mulle eräänä perjantaiaamuna viime keväänä ja kysyi päivän suunnitelmista. Vastasin, että haluan kuolla. Samat sanat väänsin vaimolle aikaisemmin aamulla – en keksinyt enää mitään muuta”, Peltola kommentoi.

Video on kuvattu Pitkäniemen mielisairaalan alueella, joka on Peltolalle entuudestaan tuttua seutua. Kappaleella vierailevan Nicolen Ilkka Laitalan avulla Surunsyöjästä muodostuu vihainen kannustin kaikille masennuksen kanssa kamppaileville.

”Sellainen positiivinen läppä tässä on, että juuri osastolla olo pelasti mun nahkani. Aivan mahtava mesta ja henkilökunta. Että vaikka tässä nyt retostellaan tällä ’insane asylum’ -lookilla, niin kyseinen paikka on todellisuudessa todella asiallinen ja itse asiassa niin asiallinen, että käytöstä poistuneissa rakennuksissa saa kuvata tällaisen videon. Sinne voi mennä ja parantua.”

Lisää luettavaa