Ensinäyttö: Smackbound paljaana ja kaunistelemattomana uudella videolla – ”Rakkaus voi olla tavallaan kuin Troijan hevonen”

Yhtye esittelee tulevaa debyyttiään uudella The Game -singlellä.

12.03.2020

Nimekkäiden, muun muassa Stratovariuksesta ja Wintersunista tuttujen muusikkojen uusi yhtye Smackbound julkaisee keväällä debyyttialbuminsa 20/20. Huomenna (perjantaina 13.3.) julkaistaan viimeisin singlelohkaisu The Game, jonka musiikkivideon Inferno tarjoaa jo nyt ennakkoon katseltavaksi. Video perustuu laulaja Netta Laurennen pitkäaikaiseen visioon.

”Sanoitukset liittyvät satutetuksi tulemisen pelkoon ja toisaalta rohkeuteen luottaa rakkauteen. Tarinassa on myös puoli, jonka kaikki varmasti ovat kokeneet: pettymykset ja sydänsuru. Rakkaus voi olla tavallaan kuin Troijan hevonen – mutta onko meillä toisaalta varaa olla päästämättä sitä sisään?” Laurenne pohtii.

”Video on rehellinen, kaunistelematon ja toisaalta juuri siksi upea; olemme siinä paljaina, ilman mitään statusta tai egoa. Videon ohjasi Owe Lingvall ja sitä oli hauska tehdä, repeilimme kyllä useaan otteeseen hieroessamme savea toistemme päälle. Tilanne oli absurdi. Toisaalta toistemme edessä puolialastomana seisominen veti meidät myös nöyriksi tämän haavoittuvuudesta kertovan kappaleen yhteydessä.”

Laurenneen, rumpali Rolf Pilven, kitaristi Teemu Mäntysaaren, basisti Tuomas Yli-Jaskarin ja kiipparisti Vili Itäpellon muodostama Smackbound aloitti toimintansa coverbändinä vuonna 2015. Kun omaa materiaalia oli levyllisen verran kasassa, italialainen Frontiers Music Srl nappasi yhtyeen talliinsa välittömästi.

”Tuleva levy on monipuolinen, melodinen ja voimakas. Koska maailmassa on kyse suurelta osin energiasta, olemme kokeneet tärkeäksi välittää sitä myös musiikissamme. Haluamme myös puhua kaikista asioista totuudenmukaisesti ja saada ihmiset luottamaan enemmän omaan intuitioonsa. Siksi sanoituksissa on pyritty rehellisyyteen”, kuvailee teksteistä vastaava Laurenne.

Smackbound aloittaa live-esiintymiset soittamalla debyyttikeikkansa Helsingin On The Rocksissa keskiviikkona 18. maaliskuuta, jonka jälkeen on vuorossa Kouvolan House of Rock (21.3.). Yhtye nähdään kesällä myös Nummirockissa ja John Smith Festivalilla – ja lisää julkistuksia on vielä tulossa.

Lisää luettavaa