Ensinäyttö: The Fair Attempts kuvaa sodan ja konfliktin absurdia luonnetta Rose Tattoo -videolla

"Sota on itsetuhoa, totaalisen typerää elämän haaskausta", industrial-projektin takana oleva Friendly Timo kommentoi.

23.11.2022

Yhden miehen industrial-projekti, muun muassa Velcrasta tutun Jessi Freyn sekä Turmion Kätilöiden MC Raaka Peen kanssa yhteistyötä tehnyt The Fair Attempts julkaisee tulevana perjantaina uuden Rose Tattoo -singlen. Kappaleen kylkeen tehty video saa nyt ensiesityksensä Infernon välityksellä.

Rose Tattoo kertoo niistä tunteista kun vain haluaisi paeta maailmaa ja niitä tahoja, jotka pakottavat sinua tekemään asioita, joiden kanssa et haluaisi elää. Tarinassa ruusu on tatuoitu niihin arpiin, jotka muistuttavat, että itsetuho ei ole pakotie mihinkään”, avaa projektin takaa löytyvä Friendly Timo.

Ville Niemisen kuvaama musiikkivideo liittyy Friendly Timon vaimon, Starwingin kirjoittamaan Dreaming Your Dream -kirjaan, jossa kuvataan The Fair Attempts -konseptin ympärille rakennettua post-apokalyptista dystopiaa, jossa ihmiset joutuvat käyttämään kaasunaamareita ja tekoäly hallitsee jopa unia.

”Kirjassa kuvataan tietoisuuden saavuttanutta tekoälyä, joka valjastettiin väkipakolla sotakäyttöön. Ainoa pakotie hänelle oli itsetuho. Musiikkivideo kuvaa tätä sekä sodan ja konfliktin absurdia luonnetta varmaan aivan yhtä absurdilla videolla. Sota on itsetuhoa, totaalisen typerää elämän haaskausta”, Friendly Timo toteaa.

”Mukaan saatiin kulttuuriyhdistys Rocking Alternative Dare ry:n malli- ja burleskilahjakkuuksia, Bella De Graves ja Valhallatar, ja koko homma kuvattiin Niemisen rautaisen varmalla otteella finaaliin asti niin hyvällä laadulla, että tyytyväinen on saanut olla.”

Lisää luettavaa