Ensisoitto: Scars of Solituden single antaa äänen yksin pärjäämisen kulttuurille – ”Monen kovan kuoren alle kätkeytyy epävarma ja heiveröinen ihminen”

If These Walls Could Talk on ensimmäinen singlelohkaisu tulevalta ep-levyltä.

07.10.2020

Äänekoskelainen Scars of Solitude julkaisee virallisesti tulevana perjantaina (9.10.) uuden If These Walls Could Talk -singlen. Kyseessä on ensimmäinen lohkaisu ensi vuonna päivänvalon näkevältä samannimiseltä ep-levyltä. Inferno tarjoaa kuitenkin varaslähdön kappaleeseen jo nyt ennakkokuuntelun merkeissä.

Biisin tekijä, laulaja-kitaristi Tuomo Laulainen kertoo kappaleen saaneen alkunsa jo neljä vuotta sitten suihkussa ollessaan.

– Ideat eivät yleensä todellakaan katso aikaa tai paikkaa, tai jos katsovat niin yleensä ne paikat tuppaavat olemaan sellaisia, joissa ei kuvittelisi biisien syntyvän. Tämänkin kappaleen kertosäkeen sointukulun olen soittanut kostein ja ryppyisin sormin puhelimeni nauhuriin joskus loka-marraskuussa 2016 ja lähtenyt sitä sitten myöhemmin siitä jalostamaan eteenpäin, Laulainen kertoo.

– Kappale syntyi todella vaivattomasti ja sävellys oli hyvinkin lopullisessa muodossaan jo ekalla demotuksella rakenteen puolesta. Miksi sitten biisin julkaisua sai odotella melkein neljä vuotta? No, sovitusta ja saundimaailmaa sitten hinkattiinkin huomattavasti pidempään ja onhan tässä kerennyt bändin kokoonpanokin elää aika paljon sitten kappaleen ensimmäisten vedosten. Kyseessä on itselleni yhtyeen historian merkityksellisin kappale, minkä vuoksi tätä on kypsytelty pitkään ja huolella, eikä ainakaan päästetty keskosena maailmalle.

Laulainen avaa kappaleen tekstin antavan äänen yksin pärjäämisen kulttuurille.

– Monen kovan kuoren alle kätkeytyy epävarma ja heiveröinen ihminen, joka kenties epätoivoisestikin pyrkii selviytymään elämästään omin avuin. Tähän tekstiin on ollut paljon ammennettavaa omista kokemuksista ja siihen on myös saatu erilaista näkökulmaa kasvatusalan töistä ja -opinnoista. Omien havaintojeni mukaan pieni lapsi usein vielä osaa hyvinkin pyytää apua kun sitä tarvitsee, mutta monilta tämä viattomuus on ikävä kyllä karissut viimeistään teini-ikään mennessä.

Scars of Solitude soittaa (todennäköisesti vuoden viimeisen) keikan lauantaina 10. lokakuuta Jyväskylän Ilokivessä Vornan ja Atlases-yhtyeen kanssa. Tämän jälkeen bändi vetäytyy päämajaansa suunnittelemaan ensi vuoden kuvioitaan ja työstämään uutta musiikkia.

Lisää luettavaa