Enslaved julkaisi toisen singlen tulevalta levyltä – Islannissa purkitettu musiikkivideo ulkona

Enslavedin videolla on looginen tarina.

10.07.2020

Progressiivista raskasmetallia soittava norjalaisbändi Enslaved julkaisee seuraavan levynsä Utgardin 2. lokakuuta.

Bändin tuorein single on Jettegryta, josta on kursittu kasaan myös musiikkivideo.

”Islanti oli täydellinen paikka Jettegrytan videon kuvauksiin”, basisti-laulaja Grutle Kjellson kertoo.

Jettegryta tarkoittaa käännettynä Jättiläisen pataa, mikä viittaa luonnonilmiöön, jossa virtaava vesi luo pitkällä aikavälillä sylinterimäisen kolon kovaan kiveen. Vaikka tätä luonnonilmiötä ei esiinny vulkaanisessa Islannissa, tällä maagisella saarella on monia muita paikkoja, jossa jättiläiset voisivat asustaa!”

”Kun muinaisnorjalaiset uudisraivaajat tulivat muinoin Islantiin, kuumien lähteiden ja tulivuorien höyryt ja usva kertoivat heille, että tämä saari on maahisten, kääpiöiden ja jättiläisten asuttama! Tämä muistutti heitä Utgardin tarinasta. Heille Islanti oli käynti Utgardiin; käynti ihmisyyden toiselle puolelle.”

”Kappaleen sanoitukset kertovat tuohon mytologiseen ja esoteriseen paikkaan astumisesta; astumisesta syvälle omaan mieleesi ja mielikuvitukseesi, portista unelmiin, portista tiedostamattomuuteen ja kaaoksen valtakuntaan. Yritimme välittää nämä sanat videoomme, ja ehkä saatte pienen häivähdyksen siitä, mitä nuo muinaiset islantilaiset kokivat, kun he astuivat tähän ympäristöön ensimmäistä kertaa.”

Lisää luettavaa