Enslaved studiossa jo neljännentoista täyspitkänsä kimpussa – ”Otamme enemmän riskejä kuin koskaan aiemmin”

20.04.2017

Hiljattain ensimmäisen virallisen livejulkaisunsa maailman saattanut norjalainen Enslaved kertoo Facebook-sivuillaan olevansa jälleen studiossa hääräämässä.

Työn alla on yhtyeen neljästoista täyspitkä levy. Yhtyeen viimeisin albumi In Times julkaistiin maaliskuussa 2015. Tuleva, vielä toistaiseksi nimetön levy on myös ensimmäinen sitten kosketinsoittaja Herbrand Larsenin lähdön. Bändi kertoo tähtäävänsä entistä villimpiin ja progressiiviseen horisontteihin ja haluaa jatkaa faniensa yllättämistä ja haastamista.

In Times ja sitä seuranneet hetket avasivat monia ovia niin bändille, minulle säveltäjänä kuin meille kaikille henkilökohtaisella tasolla. En ole koskaan työskennellyt uuden musiikin parissa näin kovasti ja sama intensiteetti jatkuu studiossa, jossa jokainen antaa levylle kaikkensa”, kitaristi Ivar Bjørnson toteaa.

”Minä ja vanha taistelutoverini Grutle [Kjellson, laulaja-basisti] olemme kehitelleet vahvimman konseptin, jota olemme ikinä työstäneet. Olen lisäksi ylpeä siitä, että otamme enemmän riskejä kuin koskaan aiemmin ja yksi niistä on erityisen suuri. Mutta mitä se tarkoittaa? Se selviää aikanaan!”

Levyn miksaamisesta ja masteroinnista vastaa tuttuun tapaan studiovelho Jens Bogren.

Lisää luettavaa