Enslavedin neljästoista täyspitkä valmis – julkaisupäivä, kansikuva ja kappalelista julki

Norjalaisyhtye sanoo vapautuneensa uudella levyllä genrerajoitteista.

08.08.2017

Progressiivista äärimetallia tykittelevä Enslaved on saanut neljännentoista pitkäsoittonsa valmiiksi. Luottotuottaja Jens Bogrenin kanssa työstetty albumi on nimeltään E (Ehwaz-riimun mukaan, jota levyn kannessa oleva M-kirjain edustaa) ja se ilmestyy perjantaina 13. lokakuuta Nuclear Blastin kautta. Ensimmäinen single Storm Son julkaistaan puolestaan 11. elokuuta.

Levyllä on ensimmäistä kertaa mukana kosketinsoittaja Håkon Vinje, joka vastaa myös puhtaista lauluosuuksista. Lisäksi levyllä vierailevat muun muassa Wardruna-yhtyeen Einar Kvitrafn Selvik, huilisti Daniel Mage ja jazz-saksofonisti Kjetil Møster. Blabbermouthin uutisoiman tiedotteen mukaan yhtye vapautui tällä levyllä genrerajoituksista ja yhdistelee progea, äärimetallia ja shoegaze-menoa ennen kuulumattomalla tavalla. Onpahan yhtye myös äänittänyt bonusraidaksi norjalaisen elektroduon, Röyksöppin lainabiisin.

”Olen aina innoissani ja ylpeä, kun saamme albumin äänitettyä eikä tämäkään kerta ole poikkeus! Tämä prosessi oli erityisen jännittävä kaikkine kokoonpanomuutoksineen päivineen ja vaikka kyse ei ollut dramaattisesta muutoksesta, bändin dynamiikka tuntui erilaiselta. Se oli kuin uudellenkäynnistys, tuntui kuin olisimme aloittaneet puhtaalta pöydältä. Studiosessiot menivät hyvin ja mielestäni olemme saaneet aikaan jotain mahtavaa. Toivottavasti tekin pidätte siitä. Ugh!” kommentoi basisti Grutle Kjellson.

E-albumin kappalelista näyttää seuraavalta:

01. Storm Son
02. The River’s Mouth
03. Sacred Horse
04. Axis of the Worlds
05. Feathers of Eolh
06. Hiindsiight
07. Djupet (bonus)
08. What Else Is There? (Röyksöpp-cover; bonus)

Lisää luettavaa