Entinen Judas Priest -kitaristi sanoo tulleensa pahasti väärinymmärretyksi – selventää lausuntoaan, joka sai Rob Halfordinkin älähtämään

K.K. Downing sanoo alkuperäisen kommenttinsa olleen tarkoitettu vain ja ainoastaan kehuksi.

K. K. Downing.

Judas Priestin ympärillä on parin päivän aikana käynyt pienoinen kuhina. Kaikki alkoi siitä, kun entinen kitaristi K.K. Downing kommentoi Glenn Tiptonin eläköitymistä. Downing heitti kommenteissaan myös omituiselta kalskahtaneen kehun Priestin uuden Firepower-albumin tuottajan Andy Sneapin suuntaan, joka ymmärrettiin niin, että Downing vihjailee tuottajan peräti soittaneen Tiptonin osuudet narulle.

”Tunnen Andy Sneapin ja hän on yksi suurimmista vaikuttajista rock- ja metalpiireissä, joita kenellä tahansa on koskaan etuoikeus tavata. Sen vuoksi en yhtään epäile, etteikö hän olisi ollut mukana uudella Judas Priest -levyllä muutenkin kuin pelkästään tuottajana”, Downing kirjoitti lausunnossaan.

Tähän kommenttiin reagoi muun muassa itse metallijumala Rob Halford, joka lyttäsi entisen kitaristin vihjailun ”tuhatprosenttisen vääriksi”. Nyt tämä draama on saanut uuden käänteen ja Downing on julkaissut sosiaalisen median välityksellä uuden lausunnon, jossa tämä haluaa selventää ensimmäisen kirjoituksensa pahasti väärinymmärrettyä kehua.

”Kehuin Andy Sneapia samalla tavalla kuin ketä tahansa muuta kitaraa soittavaa tuottajaa, jonka panos on ollut yhtyeen aiemmillakin levyillä isompi kuin ajatellaan. Suuret lahjakkuudet kuten [Painkillerin tuottanut] Chris Tsangarides (R.I.P.) ja [Angel of Retributionin tuottanut] Roy Z eivät ainoastaan tuottaneet vaan toivat biisi-, riffi- ja lyriikkaideoita ja niin edelleen. Niinpä albumit kuten Painkiller tai Angel of Retribution eivät olisi olleet samanlaisia ilman heitä”, Downing toteaa.

”Jopa George Martin, uskoakseni, oli Beatlesissa paljon isommassa roolissa kuin tavallinen tuottaja. Ekstramuusikosta, kuten näistä edellämainituista lahjakkaista tuottajista, on todellakin paljon hyötyä studiossa.”