Entinen Metallica-basisti Jason Newsted kertoo uudesta akustisesta projektistaan

23.07.2016

Lähinnä Metallican entisenä basistina tutuksi tullut Jason Newsted on perustanut uuden akustislähtöisen projektin. Would and Steal -nimellä kulkevan projektin toisena osapuolena vaikuttaa Rob Tucker, ja Newsted on kuvaillut bändiä yksinkertaisesti ”enimmäkseen akustiseksi musiikiksi”.

– Olen soittanut yli kolmekymmentä vuotta raskasta musiikkia, kiertänyt maailman monta kertaa ja käynyt yli viidessäkymmenessä eri maassa, olen jo päässyt vuoren huipulle – ei ole enää mitään kiivettävää. Olin osa Metallican menestystä, ja bändi on todellakin isompi kuin osiensa summa. Voitimme Grammy-palkinnon, pääsimme Rock and Roll Hall of Fameen, ja muuta vastaavaa. Sen pidemmälle ei pääse metallia soittamalla, Newsted kertoi Mighty Fine Guitarsin tilaisuudessa.

– Haluan soittaa musiikkia. Jos näin ei tapahtuisi, sekoaisin varmasti – siis ihan kirjaimellisesti. Nyt kun soitan tätä tavaraa, koen olevani kykenevä tuomaan itseäni paremmin esille. Sanoisin, että tällaisesta musiikista diggailevat kaiken ikäiset. Vai voiko joku olla diggailematta Johnny Cashistä? Voiko joku olla diggailematta Will the Circle Be Unbrokenista? Niistä vain kuuluu tykätä, juuri sellaisesta amerikkalaisesta musiikista.

Lisää luettavaa