Entisen Dark Tranquillity -kitaristin Niklas Sundinin uusi bändi ilmoittaa toisesta levystä – ensimmäisellä sinkulla tykitellään odotettua raskaammissa merkeissä

Niklas Sundinin käpälistä lähtee yhä rajuhkoa metallia.

Melodista death metalia soittavasta Dark Tranquillitystä vuosina 1991-2020 tutuksi tullut kitaristi-säveltäjä Niklas Sundin pyörittää tätä nykyä Mitochondrial Sun -sooloprojektiaan, jonka ensimmäinen levy Mitochondrial Sun ilmestyi kuluvan vuoden helmikuussa.

Elektronisia sävyjä heijastellut debyytti saa seurakseen 13. marraskuuta ilmestyvän Sju pulsarer -albumin, joka on sisällöltään huomattavasti metallisempi, nojaten vahvasti black metalin suuntaan, mutta tälläkään kertaa mukana ei ole lauluja.

Maistiaisiksi annettu Pulsar 2 -kappale kulkee Sundinin mielestä iskevissä merkeissä:

Pulsar 2 on kaikista melodiajohteisin ja mahdollisesti myös ’perinteikkäin’ kappale levyllä, ja se kuvastaa, miltä tavallinen metallibändi kuulostaa soittaessaan yhdessä. Levyllä on vastapainoisesti mukana on joitakin kappaleita, jotka ovat tunnelmaltaan elektronisempia”, säveltäjä avaa.

”Tämän biisin ideana oli saada nopeat rummut tuomaan tasaista pulssia läpi kappaleen, sekä luoda toiston, monien kerroksien ja harmonioiden kautta rakentuva tunnelma.”